Jemput datang ya....

5:23 AM Edit This 7 Comments »
Sebelum ni sahabat-sahabat berteka -teki, bila majlis saya akan dilangsungkan,(cit...perasan je lebeh..lalalala) dan ada juga yang kecik ati, especially teman-teman ex-SMALQ....sori ye kengkwan....

sebenarnya bukan nk berahsia ape pun, saya just ingat status saya yang BARU bertunang pada waktu itu,  (09/01/2010), masih terlalu awal rasenya nak bagtau pasal majlis...so saya mengambil keputusan, untuk mendiamkan diri, tidak mengiakan dan tidak menidakkan (cewah....cam belajar kajian teks tafsir plak..hihihihi)

Memandangkan kad jemputan saya baru sampai pagi tadi dari KL,(panas lagi)... saya ambik kesempatan mengedar time taklimat praktikal td, lagipun inilah masenye sementara sume kawan-kwan PIPAQ  berkumpul....

klo diikutkan masih awal lagi kot nk anouns sekarang, sbb masih ada dalam sebulan lagi untuk majlis saya, tp sem hampir nk tamat, masing-masing bz ngan exam, pastu sahabat2 PIPAQ akan m'bzkan diri di sekolah praktikal masing2, termasuk la saya...so bagi mengelakkan sahabat-sahabat salah faham untuk sem depan, better saya edar dari sekarang juga sementara masih ada masa yang terluang.. kan...kan...kan...

Yang jauh dekat, harap2 sudi datang, kalau nk kad jemputan, jgan segan silu mintak saya or Encik Khairul Anwar Abas, jangan keliru dengan Anuar Mt lazim MPP kito tu, sbb ada yang salah faham, kata dengan Anwar Mt lazim pulok (sori YB, pinjam nama jap) ngeeeee...

trime kasih pada cik Diana kerana sudi tolong wat kad jemputan ni dengan harga yang sangat ekonomi!!!!!!agagagaga



Cover




Content


Kepada semua yang dikenali dan kawan-kawan Anwar, cousin saya yang di malaysia atau nun jauh di bumi anbiya', sume kwan2 sekolah, ex-tanwiriah, ex-SMALQ, ex-Maahad Johor, and kengkawan yang ada kat UKM ni, (warga PIPAQ, adik beradiks, kengkawan za'ba atau bukan za'ba serta sekalian dijemput hadir ke teratak saya pada 12/Jun/2010 :


POS 25 KG SG PULAI
84160 PARIT JAWA
MUAR JOHOR
MALAYSIA

time kasih........


di waktu kesempitan "KAU" beri kesenangan

9:06 PM Edit This 0 Comments »
segala syukur tidak terhingga aku panjatkan padamu ya ALLAH..
di waktu aku dalam kesempitan "KAU"permudahkan...syukur..syukur..

sehari sebelum exam......
rase serabut, kening dah mule bercantum, nk berkerut saja...
resah gelundah lana di hati ni tidak terhingga.... dalam hati asyik cakap" lantak la esok nk jawab apa pun"erhmmmmm rase sangt2 pusing kepala, 2 hari saya spacekan untuk study subjek asas penyelidikan, tpi mcm xstudy je, zero dalam kepala ni, ingat  kedudukan slide dan tempat2 yang saya conteng je..tp xnampak apa isi dalam slide tu...Allah..Allah..

mlm tu ingat nk mengulangkaji nota sekali lalu, tp hati saya berat nk tgok soalan2 lepas, walaupun dah nk termuntah telan huruf2, tetap gagahkan diri dan membulatkan mata tgok soalan tu, habis je tgok skali lalu... trus tido,walaupun hati rase mcm nk teruskan, dapat mengulang skali pun cukuplah, tp memandangkan esoknye exam pagi, so xsempatlah nk mengulang....walaucamnepun saya tiada kudrat untuk meneruskan, tutp mata pun mcm-macam bentuk keluar @#$%*^~*!@#... berserah je la ....

esok paginya (hari ini) saya terjaga awal sejam daripada masa yang saya set...
sedar dalm kesegaran berbeza hari-hari lain yang agak liat nk bangun, lalu saya gunakan kesempatan ini untuk mengulang baca nota......alhamdllh, segala puji bagi allah, saya rase sangt tenang berbanding smalam, saya dah nampk ape yg saya bace tu...

tuhan maha pemurah...DIA mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya...
saya baca...baca dan baca sehingga tiba waktunye saya melangkah ke dewan peperiksaan....
hnya doa + tawakkal mengiringiku.....apa yang saya usahakan itulah hasilnya......

wallahualam.....

ada apa dengan angka 6?

1:44 AM Edit This 3 Comments »
qabla zalik.....

tenggelam timbul-tenggelam timbul, itula kisahnye, sebenarnye xde ape isu yang menarik nk dikongsi kat blog ni, time ada je nk cerita time tu la baru nk menulis, time xde ape2, berhabuk dan bersaranglah ia.

mase awal2 wat blog  ni, ye la, excited nk membloging, macm2 nk cerita la kununnye, lame2 tengelam timbul la jadinye......(ok ulfa, cukup2 la berleter)  ok!





kembali pada tajuk asal.....

ada apa dengan no 6 atau six, atau ستة

bleh dikatakan no 6 ni agak sinonim dengan diri saya tp xbersangatan,
sampai sahabat saya kata " no 6 ni mesti ada kene mengena dengan diri saya"
ermmmmm, ye ke?

 

saya anak ke-6
lahir bulan 6
anak sedara ada 6 orang
(stakat ni)
no matrik 116565 (ada la gak angka 6 tu )

yang penting...
saya akan kawin bulan 6 ini...ouch


lalalalalala.....
ops....ada yg xtahu lagi saya nk kwin ?
ha.... ni la nk habaq ni..... memang cari masa nk habaq kat kwan2,
yang xtau tu jgan kecit ati naa......bukan xnk habaq
tp memang cari mase yang sesuai, rasenye dah sesuai la kot.....

insyallah kad jemputan akan menyusul.....



HAZA FAQAD......daaaaaaaaa....

Saturday, April 17, 2010

Jemput datang ya....

Posted by ulfa at 5:23 AM 7 comments Links to this post
Sebelum ni sahabat-sahabat berteka -teki, bila majlis saya akan dilangsungkan,(cit...perasan je lebeh..lalalala) dan ada juga yang kecik ati, especially teman-teman ex-SMALQ....sori ye kengkwan....

sebenarnya bukan nk berahsia ape pun, saya just ingat status saya yang BARU bertunang pada waktu itu,  (09/01/2010), masih terlalu awal rasenya nak bagtau pasal majlis...so saya mengambil keputusan, untuk mendiamkan diri, tidak mengiakan dan tidak menidakkan (cewah....cam belajar kajian teks tafsir plak..hihihihi)

Memandangkan kad jemputan saya baru sampai pagi tadi dari KL,(panas lagi)... saya ambik kesempatan mengedar time taklimat praktikal td, lagipun inilah masenye sementara sume kawan-kwan PIPAQ  berkumpul....

klo diikutkan masih awal lagi kot nk anouns sekarang, sbb masih ada dalam sebulan lagi untuk majlis saya, tp sem hampir nk tamat, masing-masing bz ngan exam, pastu sahabat2 PIPAQ akan m'bzkan diri di sekolah praktikal masing2, termasuk la saya...so bagi mengelakkan sahabat-sahabat salah faham untuk sem depan, better saya edar dari sekarang juga sementara masih ada masa yang terluang.. kan...kan...kan...

Yang jauh dekat, harap2 sudi datang, kalau nk kad jemputan, jgan segan silu mintak saya or Encik Khairul Anwar Abas, jangan keliru dengan Anuar Mt lazim MPP kito tu, sbb ada yang salah faham, kata dengan Anwar Mt lazim pulok (sori YB, pinjam nama jap) ngeeeee...

trime kasih pada cik Diana kerana sudi tolong wat kad jemputan ni dengan harga yang sangat ekonomi!!!!!!agagagaga



Cover




Content


Kepada semua yang dikenali dan kawan-kawan Anwar, cousin saya yang di malaysia atau nun jauh di bumi anbiya', sume kwan2 sekolah, ex-tanwiriah, ex-SMALQ, ex-Maahad Johor, and kengkawan yang ada kat UKM ni, (warga PIPAQ, adik beradiks, kengkawan za'ba atau bukan za'ba serta sekalian dijemput hadir ke teratak saya pada 12/Jun/2010 :


POS 25 KG SG PULAI
84160 PARIT JAWA
MUAR JOHOR
MALAYSIA

time kasih........


Sunday, April 11, 2010

di waktu kesempitan "KAU" beri kesenangan

Posted by ulfa at 9:06 PM 0 comments Links to this post
segala syukur tidak terhingga aku panjatkan padamu ya ALLAH..
di waktu aku dalam kesempitan "KAU"permudahkan...syukur..syukur..

sehari sebelum exam......
rase serabut, kening dah mule bercantum, nk berkerut saja...
resah gelundah lana di hati ni tidak terhingga.... dalam hati asyik cakap" lantak la esok nk jawab apa pun"erhmmmmm rase sangt2 pusing kepala, 2 hari saya spacekan untuk study subjek asas penyelidikan, tpi mcm xstudy je, zero dalam kepala ni, ingat  kedudukan slide dan tempat2 yang saya conteng je..tp xnampak apa isi dalam slide tu...Allah..Allah..

mlm tu ingat nk mengulangkaji nota sekali lalu, tp hati saya berat nk tgok soalan2 lepas, walaupun dah nk termuntah telan huruf2, tetap gagahkan diri dan membulatkan mata tgok soalan tu, habis je tgok skali lalu... trus tido,walaupun hati rase mcm nk teruskan, dapat mengulang skali pun cukuplah, tp memandangkan esoknye exam pagi, so xsempatlah nk mengulang....walaucamnepun saya tiada kudrat untuk meneruskan, tutp mata pun mcm-macam bentuk keluar @#$%*^~*!@#... berserah je la ....

esok paginya (hari ini) saya terjaga awal sejam daripada masa yang saya set...
sedar dalm kesegaran berbeza hari-hari lain yang agak liat nk bangun, lalu saya gunakan kesempatan ini untuk mengulang baca nota......alhamdllh, segala puji bagi allah, saya rase sangt tenang berbanding smalam, saya dah nampk ape yg saya bace tu...

tuhan maha pemurah...DIA mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya...
saya baca...baca dan baca sehingga tiba waktunye saya melangkah ke dewan peperiksaan....
hnya doa + tawakkal mengiringiku.....apa yang saya usahakan itulah hasilnya......

wallahualam.....

Friday, April 9, 2010

ada apa dengan angka 6?

Posted by ulfa at 1:44 AM 3 comments Links to this post
qabla zalik.....

tenggelam timbul-tenggelam timbul, itula kisahnye, sebenarnye xde ape isu yang menarik nk dikongsi kat blog ni, time ada je nk cerita time tu la baru nk menulis, time xde ape2, berhabuk dan bersaranglah ia.

mase awal2 wat blog  ni, ye la, excited nk membloging, macm2 nk cerita la kununnye, lame2 tengelam timbul la jadinye......(ok ulfa, cukup2 la berleter)  ok!





kembali pada tajuk asal.....

ada apa dengan no 6 atau six, atau ستة

bleh dikatakan no 6 ni agak sinonim dengan diri saya tp xbersangatan,
sampai sahabat saya kata " no 6 ni mesti ada kene mengena dengan diri saya"
ermmmmm, ye ke?

 

saya anak ke-6
lahir bulan 6
anak sedara ada 6 orang
(stakat ni)
no matrik 116565 (ada la gak angka 6 tu )

yang penting...
saya akan kawin bulan 6 ini...ouch


lalalalalala.....
ops....ada yg xtahu lagi saya nk kwin ?
ha.... ni la nk habaq ni..... memang cari masa nk habaq kat kwan2,
yang xtau tu jgan kecit ati naa......bukan xnk habaq
tp memang cari mase yang sesuai, rasenye dah sesuai la kot.....

insyallah kad jemputan akan menyusul.....



HAZA FAQAD......daaaaaaaaa....