sungguh pantas

6:00 AM Edit This 2 Comments »
Pantas sungguh masa berlalu, kini seorang hamba Allah dalam rahimku cukup 28 minggu. dah tiba masa untuk saya mempersiapkan diri untuk menyambut permata hati kami berdua. kalau ikutkan bacaan, start 28 minggu or 7 bulan above, dah kene ready untuk asingkan barang-barang (satu beg) untuk bersalin, coz bila-bila mase je baby boleh keluar..

so saya mulakan langkah dengan menyenaraikan keperluan untuk baby & diri saya sendiri, seterusnya survey barang-barang kat ternet sebelum membeli, al-maklum, ekonomi tidak beberapa kukuh lagi, so kene budjetlah skit.

semalam ke alamanda, kononye nk membeli dah barang-barang penting, etc, tuala, pampers, toiletries, baju, dll. tapi xdapat beli lagi, suami suruh beli kat area klang, kat situ harga jauh beza dengan alamanda. so hanya dapat bawak balik tilam kekabu and barut baby yang telah ditempah kat putrajaya, comel sangt tilamnye, harge pun berpatutan, RM 48 je, kalau kat pasar sampai RM 60-70 pun ada.



28 MINGGU..



Baby semakin aktif menendang, wah.... riang gumbira hati ni setiap kali baby menendang. doa ibu tidak putus-putus mendoakan anakku menjadia anak yang soleh/ solehah. tidak lama lagi dah nak masuk trimester ke-3, perlu banyakkan masa untuk bersembang dengan baby. babay dah boleh menyerap maklumat dengan cepat. time ni jugak, baby ku dah boleh bermimpi, mimpi apa, wallahua'alam..

tabiat nak berjalan je...
sejak akhir-akhir ni, pantang free, sang suami yang menjadi mangsa melayan karenahku yang asyik nak berjalan, xtahu arah kemana, asalakn berjalan, semalam ke subang beraye rumah akk, then ke down town cheras. sempatlah membeli stokin baby yang sangat cute( ,al-jakun punya kisah, sampai bawak ke tido,hihihii) .

Penat berjalan, mengeluh kepenatan pula, balik rumah suami juga menjadi mangsa mengurut kakiku..hihii, kesian abg.....ikutkan aje kehendak isterinye...terima kasih sayang..

cabaran....

7:04 AM Edit This 1 Comment »
cak ba..cak ba..
ini lah dia, tenggelam timbul,kalau rase nk menaip.. maka tertaip la ia menjadi satu cerita..kalau mals nk menaip..maka tiada la entry terbaru...( x istiqomah langsung aku ni)

sementara menunggu konvo n kerja tetap.. aku ambil kesempatan cari keje, walaupun kawan-kawan dah pesan xyah kerja, risau ngan kandungan aku.. atas budi bicara suami, suami izinkan jua...

kini dah dapat kerja smentara, tadika Apple bangi, xjauh dari umah aku..
pada awalnya aku merasakan mengajar tadika ni mudah, sebab nganjar budak-budak, A B C je jot....

tapi terlalu awal untuk aku berkata begitu, mungkin itu tadika dulu, sekarang lain, lagi-lagi tadika yang jaga standart, lagi pulak kawasan bangi bandar ilmu ni, fuh...sangat mencabar. meskipun tadika, konsep didikan, silibusnye amat-amat lah tinggi, tambahan pula cabaran daripada ibu bapa yang meletakkan seratu peratus di bahu guru..

tapi ini bukan semua alasan untuk aku mengeluh,
aku terima semua ini sebagai satu cabaran untuk aku menjadi seorang murabbi kelak..

pada awalnya jiran bagi no contect tadika anaknya, katanya kat sana memerlukan guru iqra', aku cuba mendail no yang telah diberi. alhmdllh segala urusan dipermudahkan Allah..

sukacita dimaklumkan, aku terpaksa ajar subject science, english and mathematic..wowowowo,
itu bukan bidang aku...speaking pun terabur..aigooo...walaupun pahit, aku tetap akan cuba sedaya yang mungkin, hampir setiap malam mengadap kamus, susun ayat, ape nk cakap esok...ouch..so embarrassing...( agak-agak, anak aku keluar nanti,dah boleh speaking x?)

yang paling aku suka...
tiap kali meeting, aku dapat banyak ilmu dari owner tadika ( Pn Nolia).
time meeting dia banyak bagi tips-tips dalam mendidik anak, teori-teori and tips mendidik anak, sangat syok, antaranya

* nk bagi anak fokus time blajar= time mandi ke, time main-main ke, suruh anak isi air dalam botol, wat berulang kali supaya dia sentiasa fokus*


* nk bagi anak cepat pengang pencil n kuat pengang pencil= bagi dia perah sponge yang ada air, supaya jari-jari anak kuat*

manyak lagi la...kebanyakkan amalan-amalan orang barat dalam mendidik anaknya, walaupun barat, apa yang baik, kite kongsi-kongsikan..

sehingga ke hari ini..
meski pun letih dengan kesihatan yang tidak menentu..
tapi aku puas... puas mendidikan anak-anak kecil seperti mencorak kain putih..

apa yang aku harapkan...
semoga ilmu yang bermanfaat ini, dapat aku amalkan untuk anak-anak aku kelak, insyallah...

mabuk!!!

8:48 AM Edit This 0 Comments »
Isnin lepas dah wat check up Dr..alhmdulilah, keaadaan masih stabil...rase mual-muntah xde lagi..

2 minggu berlalu..
keadaan diri semakin teruk..tp masih boleh masak lagi, walaupun lepas masak xlalu nk makan, nampak makanan, kembang tekak jadinya, nk xnak kene la makan juga untuk kesihatan bby ni..

kerja rumah oh kerja rumah..
badan semakin lemah..
nk buat semua terbatas..
kesian suami, banyak mengambil alih tugas ku..
terpaksa beli washer machine, baju semakin bertimbun..
even ada mashine pun, saya tetap xdapt cuci disebbkan kesihatan yang tidak mengizinkan..
terima kasih sayang.....

kesian suami..
mabuk tempias pada dia, suami turut merasai apa yang saya rase, kesian pulak tgok dia..sentiasa mual-mual..

hari semakin hari...
mabuk semakin menjadi.. makan itu ini tak menjadi...
bawak la ape pun..tetap xselera...
pening, mual lesu..tp xnk muntah...
minggu ni saya tidak masak langsung!
sangat mabuk, nk masuk dapur pun rase loya..
kesian suami, melayan diri ini seperti kanak-kanak.
mujurlah sang suami memahami keaadaan ku...
diri ku dilayan macam permaisuri.
terima kasih sayang...


mudah-mudahan keaadaan ini akan pulih secepat mungkin.
mudah-mudahan dipercepatkan hilang mabuk...

ape pun...
besyukur pada yang maha Esa.
memberi zuriat ini...
mengurniakan suami yang penyanyang..

6 minggu sudah..

9:29 PM Edit This 8 Comments »
Hari ni first paper, untuk final exam sesi 2010/2011..yea!! 2 paper more ..pastu nk konvo..pastu nk keje..pastu..pastu..... bla..bla..Alahmdllah.
ok...bukan tu sebenarnye nk cite, kembali kepada tajuk asal.....

Hari ni baby saya dah masuk 6 minggu, selapas DR sahkan saya pregnent jumaat lepas ( 8/4/2011). Alhamdllh, semoga baby dalam kandungan dan ibunya sihat...

mengikut pembacaan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai keadaan baby saya mcm ni:


"Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan masih seperti tunas.Pada minggu ini pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru,kelenjar tiroid dan jantung."

xsabar nk tunggu minggu depan, minggu ke 7 dah boleh buat buku, untuk rawatan selanjutnye untuk baby...hihihi

Seronok rasenye...suami melayan saya mcm pemaisuri....
ini semua berkat doa nenek g umrah hari 2, pesan kat nenek mintak dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. mak mentua pulak, suh ada anak lepas abis belajar......
Alhmdllh, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya....


Syuku..syukur..syukur...

Kem untuk cikgu

3:13 AM Edit This 0 Comments »
ESOK...
saya serta kawan-kawan se-PIPAQ (pendidikan Quran dan Pendidikan Islam)
akan ke KEM BINA INSAN MURABBI
kela adventure camp raub pahang
21-24 mac 2011

xsabar...
semestinya syok!!
semoga kem ini dapat mengeratkan ukhwah kami
dan mendidik bakal-bakal guru menjadi seorang Guru yang serba boleh..

dikesempatan...
saya dan suami memohon sejuta kemaafan
andai pernah diri ini menyinggung mana-mana hati tanpa sengaja...

yang penting..
doakan keselamatan kami pergi dan pulang
doakan program ini berjalan dengan lancarnya....

excited....
cepat la esok..
xsabar ni..

duk hutan..
berakit sesame..
dan beraktiviti sesame

dah lama tunggu program macam ni
yang melibatkan teman-teman PIPAQ..

mudah-mudahan program ini berjalan lancar
dan mendapat Rahmat ALLAH sepanjang penjalanan program itu..

Mak n ayah jangan risau..
Anwar akan jaga ulfa kat sane.

mak ayah mertuaku..
ulfa akan jaga anwar kat sane..

(hihihihi)

Hati oh hati

4:34 AM Edit This 2 Comments »

apa aku masih ada peluang?
masihkah ada ruang?

tidak jemukah?
tidak jemukah engkau mengalir membasahi di pipi ku..

Hati
acap kali tersentuh
apa hati ini memang dijadikan untuk itu..

cukup!!!
sampai disini sahaja!!!!!


usah ikut rentaknya
lawan saja
tidak perlu kehendaknya

cukup sekadar mejenggah saja.
usah melayannya....

marilah bergoyang..
.

FriendsterSkins.Net



hati oh hati..
kuatlah kamu..

jadilah mutiara yang tidak pernah luntur..
.

.............................
......................
..........
......
.

siaran tamat




Dah jumpa...

3:35 AM Edit This 0 Comments »
alahamdulillah
Tamplate tidak lagi pinky
plus gmbar cupcake..

dah jumpe tamplate yang cool..
sesuai kot...

tp xtahu la lepas ni rajin update ke x..haha.

FriendsterSkins.Net

.




DOWN...

3:17 AM Edit This 0 Comments »
template dah tertukar..
nk update blog pun xselera..

nk cari template yang lame xjumpe...
xpe..skit mase lagi..
dah habis exam sume..
baru nk cari template yang chantik-chantik..
skarang sangt bz dan membzkan diri..
asignmen + berniaga + hafazan + lesen kete..
plus..plus..plus....

start exam bulan 14/4/2011
habis 25/4/2011

lepas tu.............
dah boleh buat mcm2..
ye..ye..

keje???
sementara menunggu posting..
cari lah kerja ape pun..
asalkan xduduk rumah...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

boring~
hilang arah~

haza faqad....

wasalam


ayoh...2 juzu' sahaja!

6:54 AM Edit This 0 Comments »
hanya 2 juzu' untuk satu sem...
para hafiz dan hafizah boleh 30 juzu',
kenapa tidak, aku yang hanya 2 juz' saja?

ya Allah, bantulah hambamu ini...

aku perlukan ketenangan hati untuk menghafal kalam suci Mu ini.
permudahkan urusanku menuntut dijalanMu
..
berkatilah ilmu yang aku pelajari ini...
amin...

FriendsterSkins.Net

come on bebeh....


SYUKUR....syukur...syukur

7:41 AM Edit This 1 Comment »

syukur..syukur...syukur
Syukur KAU beri kesempatan aku merasai nikmat perkahwinan
KAU beri Hadiah tebesar dalm hidup ku..

YA RABB...
suburkanlah cinta kami...
semaikanlah kasih sayang kami
rahmatilah rabitah suci ini...

YA Razak...
syukur KAU kurniakan SUAMI yang penyayang kepadaku
setia menemani dikala susah senang ku
menerangi hidupku..
membuatku sentiasa tersenyum..

YA A'zim
Jadikanlah aku isteri solehah
isteri yang sentiasa mencari keredhaan suami..
Amin ya Rabala'lamin.




My engagement anniversary

6:44 AM Posted In Edit This 0 Comments »
Genap setahun umur pertunanganku (kini sudah berkawin)
ingin diri ku mengenangan kenangan manis itu...

dah kawin baru rase nk bercerita...
dlu time tunang senyap2 je..tup..tup sampai kad kawin..

haha, mcmtula dlu, takut benar kalau orang tahu diri ini sudah bertunang, bukan niat hati nk berahsia, tp keadaan dan masa lebih selesa jika mendiam diri...

Detik bersejarah pertunanganku jatuh pada 18/1/2010.
merupakan kali pertama En. Darling menjejaki rumahku dan kali kedua mak & Ayah jumpa En. Darling. selepas mak ayah jumpa dia kat tasik kejuteraan UKM, untuk kali yang pertama. . sebagai sesi pengenalan.Alhmdllh, pertemuan kali pertama itu membuka langkah seterusnya sehinggala sekarang yang kini telah digelar Isteri en.Darling...


Zaaaasssssssssssssssssssssssss


Ketibaan En. Darling saya



Bondas

Ipar duai

Sekian.....

Sunday, September 18, 2011

sungguh pantas

Posted by ulfa at 6:00 AM 2 comments Links to this post
Pantas sungguh masa berlalu, kini seorang hamba Allah dalam rahimku cukup 28 minggu. dah tiba masa untuk saya mempersiapkan diri untuk menyambut permata hati kami berdua. kalau ikutkan bacaan, start 28 minggu or 7 bulan above, dah kene ready untuk asingkan barang-barang (satu beg) untuk bersalin, coz bila-bila mase je baby boleh keluar..

so saya mulakan langkah dengan menyenaraikan keperluan untuk baby & diri saya sendiri, seterusnya survey barang-barang kat ternet sebelum membeli, al-maklum, ekonomi tidak beberapa kukuh lagi, so kene budjetlah skit.

semalam ke alamanda, kononye nk membeli dah barang-barang penting, etc, tuala, pampers, toiletries, baju, dll. tapi xdapat beli lagi, suami suruh beli kat area klang, kat situ harga jauh beza dengan alamanda. so hanya dapat bawak balik tilam kekabu and barut baby yang telah ditempah kat putrajaya, comel sangt tilamnye, harge pun berpatutan, RM 48 je, kalau kat pasar sampai RM 60-70 pun ada.



28 MINGGU..



Baby semakin aktif menendang, wah.... riang gumbira hati ni setiap kali baby menendang. doa ibu tidak putus-putus mendoakan anakku menjadia anak yang soleh/ solehah. tidak lama lagi dah nak masuk trimester ke-3, perlu banyakkan masa untuk bersembang dengan baby. babay dah boleh menyerap maklumat dengan cepat. time ni jugak, baby ku dah boleh bermimpi, mimpi apa, wallahua'alam..

tabiat nak berjalan je...
sejak akhir-akhir ni, pantang free, sang suami yang menjadi mangsa melayan karenahku yang asyik nak berjalan, xtahu arah kemana, asalakn berjalan, semalam ke subang beraye rumah akk, then ke down town cheras. sempatlah membeli stokin baby yang sangat cute( ,al-jakun punya kisah, sampai bawak ke tido,hihihii) .

Penat berjalan, mengeluh kepenatan pula, balik rumah suami juga menjadi mangsa mengurut kakiku..hihii, kesian abg.....ikutkan aje kehendak isterinye...terima kasih sayang..

Wednesday, May 18, 2011

cabaran....

Posted by ulfa at 7:04 AM 1 comments Links to this post
cak ba..cak ba..
ini lah dia, tenggelam timbul,kalau rase nk menaip.. maka tertaip la ia menjadi satu cerita..kalau mals nk menaip..maka tiada la entry terbaru...( x istiqomah langsung aku ni)

sementara menunggu konvo n kerja tetap.. aku ambil kesempatan cari keje, walaupun kawan-kawan dah pesan xyah kerja, risau ngan kandungan aku.. atas budi bicara suami, suami izinkan jua...

kini dah dapat kerja smentara, tadika Apple bangi, xjauh dari umah aku..
pada awalnya aku merasakan mengajar tadika ni mudah, sebab nganjar budak-budak, A B C je jot....

tapi terlalu awal untuk aku berkata begitu, mungkin itu tadika dulu, sekarang lain, lagi-lagi tadika yang jaga standart, lagi pulak kawasan bangi bandar ilmu ni, fuh...sangat mencabar. meskipun tadika, konsep didikan, silibusnye amat-amat lah tinggi, tambahan pula cabaran daripada ibu bapa yang meletakkan seratu peratus di bahu guru..

tapi ini bukan semua alasan untuk aku mengeluh,
aku terima semua ini sebagai satu cabaran untuk aku menjadi seorang murabbi kelak..

pada awalnya jiran bagi no contect tadika anaknya, katanya kat sana memerlukan guru iqra', aku cuba mendail no yang telah diberi. alhmdllh segala urusan dipermudahkan Allah..

sukacita dimaklumkan, aku terpaksa ajar subject science, english and mathematic..wowowowo,
itu bukan bidang aku...speaking pun terabur..aigooo...walaupun pahit, aku tetap akan cuba sedaya yang mungkin, hampir setiap malam mengadap kamus, susun ayat, ape nk cakap esok...ouch..so embarrassing...( agak-agak, anak aku keluar nanti,dah boleh speaking x?)

yang paling aku suka...
tiap kali meeting, aku dapat banyak ilmu dari owner tadika ( Pn Nolia).
time meeting dia banyak bagi tips-tips dalam mendidik anak, teori-teori and tips mendidik anak, sangat syok, antaranya

* nk bagi anak fokus time blajar= time mandi ke, time main-main ke, suruh anak isi air dalam botol, wat berulang kali supaya dia sentiasa fokus*


* nk bagi anak cepat pengang pencil n kuat pengang pencil= bagi dia perah sponge yang ada air, supaya jari-jari anak kuat*

manyak lagi la...kebanyakkan amalan-amalan orang barat dalam mendidik anaknya, walaupun barat, apa yang baik, kite kongsi-kongsikan..

sehingga ke hari ini..
meski pun letih dengan kesihatan yang tidak menentu..
tapi aku puas... puas mendidikan anak-anak kecil seperti mencorak kain putih..

apa yang aku harapkan...
semoga ilmu yang bermanfaat ini, dapat aku amalkan untuk anak-anak aku kelak, insyallah...

Monday, April 25, 2011

mabuk!!!

Posted by ulfa at 8:48 AM 0 comments Links to this post
Isnin lepas dah wat check up Dr..alhmdulilah, keaadaan masih stabil...rase mual-muntah xde lagi..

2 minggu berlalu..
keadaan diri semakin teruk..tp masih boleh masak lagi, walaupun lepas masak xlalu nk makan, nampak makanan, kembang tekak jadinya, nk xnak kene la makan juga untuk kesihatan bby ni..

kerja rumah oh kerja rumah..
badan semakin lemah..
nk buat semua terbatas..
kesian suami, banyak mengambil alih tugas ku..
terpaksa beli washer machine, baju semakin bertimbun..
even ada mashine pun, saya tetap xdapt cuci disebbkan kesihatan yang tidak mengizinkan..
terima kasih sayang.....

kesian suami..
mabuk tempias pada dia, suami turut merasai apa yang saya rase, kesian pulak tgok dia..sentiasa mual-mual..

hari semakin hari...
mabuk semakin menjadi.. makan itu ini tak menjadi...
bawak la ape pun..tetap xselera...
pening, mual lesu..tp xnk muntah...
minggu ni saya tidak masak langsung!
sangat mabuk, nk masuk dapur pun rase loya..
kesian suami, melayan diri ini seperti kanak-kanak.
mujurlah sang suami memahami keaadaan ku...
diri ku dilayan macam permaisuri.
terima kasih sayang...


mudah-mudahan keaadaan ini akan pulih secepat mungkin.
mudah-mudahan dipercepatkan hilang mabuk...

ape pun...
besyukur pada yang maha Esa.
memberi zuriat ini...
mengurniakan suami yang penyanyang..

Sunday, April 10, 2011

6 minggu sudah..

Posted by ulfa at 9:29 PM 8 comments Links to this post
Hari ni first paper, untuk final exam sesi 2010/2011..yea!! 2 paper more ..pastu nk konvo..pastu nk keje..pastu..pastu..... bla..bla..Alahmdllah.
ok...bukan tu sebenarnye nk cite, kembali kepada tajuk asal.....

Hari ni baby saya dah masuk 6 minggu, selapas DR sahkan saya pregnent jumaat lepas ( 8/4/2011). Alhamdllh, semoga baby dalam kandungan dan ibunya sihat...

mengikut pembacaan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai keadaan baby saya mcm ni:


"Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan masih seperti tunas.Pada minggu ini pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru,kelenjar tiroid dan jantung."

xsabar nk tunggu minggu depan, minggu ke 7 dah boleh buat buku, untuk rawatan selanjutnye untuk baby...hihihi

Seronok rasenye...suami melayan saya mcm pemaisuri....
ini semua berkat doa nenek g umrah hari 2, pesan kat nenek mintak dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. mak mentua pulak, suh ada anak lepas abis belajar......
Alhmdllh, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya....


Syuku..syukur..syukur...

Sunday, March 20, 2011

Kem untuk cikgu

Posted by ulfa at 3:13 AM 0 comments Links to this post
ESOK...
saya serta kawan-kawan se-PIPAQ (pendidikan Quran dan Pendidikan Islam)
akan ke KEM BINA INSAN MURABBI
kela adventure camp raub pahang
21-24 mac 2011

xsabar...
semestinya syok!!
semoga kem ini dapat mengeratkan ukhwah kami
dan mendidik bakal-bakal guru menjadi seorang Guru yang serba boleh..

dikesempatan...
saya dan suami memohon sejuta kemaafan
andai pernah diri ini menyinggung mana-mana hati tanpa sengaja...

yang penting..
doakan keselamatan kami pergi dan pulang
doakan program ini berjalan dengan lancarnya....

excited....
cepat la esok..
xsabar ni..

duk hutan..
berakit sesame..
dan beraktiviti sesame

dah lama tunggu program macam ni
yang melibatkan teman-teman PIPAQ..

mudah-mudahan program ini berjalan lancar
dan mendapat Rahmat ALLAH sepanjang penjalanan program itu..

Mak n ayah jangan risau..
Anwar akan jaga ulfa kat sane.

mak ayah mertuaku..
ulfa akan jaga anwar kat sane..

(hihihihi)

Sunday, March 6, 2011

Hati oh hati

Posted by ulfa at 4:34 AM 2 comments Links to this post

apa aku masih ada peluang?
masihkah ada ruang?

tidak jemukah?
tidak jemukah engkau mengalir membasahi di pipi ku..

Hati
acap kali tersentuh
apa hati ini memang dijadikan untuk itu..

cukup!!!
sampai disini sahaja!!!!!


usah ikut rentaknya
lawan saja
tidak perlu kehendaknya

cukup sekadar mejenggah saja.
usah melayannya....

marilah bergoyang..
.

FriendsterSkins.Net



hati oh hati..
kuatlah kamu..

jadilah mutiara yang tidak pernah luntur..
.

.............................
......................
..........
......
.

siaran tamat




Saturday, March 5, 2011

Dah jumpa...

Posted by ulfa at 3:35 AM 0 comments Links to this post
alahamdulillah
Tamplate tidak lagi pinky
plus gmbar cupcake..

dah jumpe tamplate yang cool..
sesuai kot...

tp xtahu la lepas ni rajin update ke x..haha.

FriendsterSkins.Net

.




DOWN...

Posted by ulfa at 3:17 AM 0 comments Links to this post
template dah tertukar..
nk update blog pun xselera..

nk cari template yang lame xjumpe...
xpe..skit mase lagi..
dah habis exam sume..
baru nk cari template yang chantik-chantik..
skarang sangt bz dan membzkan diri..
asignmen + berniaga + hafazan + lesen kete..
plus..plus..plus....

start exam bulan 14/4/2011
habis 25/4/2011

lepas tu.............
dah boleh buat mcm2..
ye..ye..

keje???
sementara menunggu posting..
cari lah kerja ape pun..
asalkan xduduk rumah...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

boring~
hilang arah~

haza faqad....

wasalam


Friday, February 4, 2011

ayoh...2 juzu' sahaja!

Posted by ulfa at 6:54 AM 0 comments Links to this post
hanya 2 juzu' untuk satu sem...
para hafiz dan hafizah boleh 30 juzu',
kenapa tidak, aku yang hanya 2 juz' saja?

ya Allah, bantulah hambamu ini...

aku perlukan ketenangan hati untuk menghafal kalam suci Mu ini.
permudahkan urusanku menuntut dijalanMu
..
berkatilah ilmu yang aku pelajari ini...
amin...

FriendsterSkins.Net

come on bebeh....


Tuesday, January 18, 2011

SYUKUR....syukur...syukur

Posted by ulfa at 7:41 AM 1 comments Links to this post

syukur..syukur...syukur
Syukur KAU beri kesempatan aku merasai nikmat perkahwinan
KAU beri Hadiah tebesar dalm hidup ku..

YA RABB...
suburkanlah cinta kami...
semaikanlah kasih sayang kami
rahmatilah rabitah suci ini...

YA Razak...
syukur KAU kurniakan SUAMI yang penyayang kepadaku
setia menemani dikala susah senang ku
menerangi hidupku..
membuatku sentiasa tersenyum..

YA A'zim
Jadikanlah aku isteri solehah
isteri yang sentiasa mencari keredhaan suami..
Amin ya Rabala'lamin.




Monday, January 17, 2011

My engagement anniversary

Posted by ulfa at 6:44 AM 0 comments Links to this post
Genap setahun umur pertunanganku (kini sudah berkawin)
ingin diri ku mengenangan kenangan manis itu...

dah kawin baru rase nk bercerita...
dlu time tunang senyap2 je..tup..tup sampai kad kawin..

haha, mcmtula dlu, takut benar kalau orang tahu diri ini sudah bertunang, bukan niat hati nk berahsia, tp keadaan dan masa lebih selesa jika mendiam diri...

Detik bersejarah pertunanganku jatuh pada 18/1/2010.
merupakan kali pertama En. Darling menjejaki rumahku dan kali kedua mak & Ayah jumpa En. Darling. selepas mak ayah jumpa dia kat tasik kejuteraan UKM, untuk kali yang pertama. . sebagai sesi pengenalan.Alhmdllh, pertemuan kali pertama itu membuka langkah seterusnya sehinggala sekarang yang kini telah digelar Isteri en.Darling...


Zaaaasssssssssssssssssssssssss


Ketibaan En. Darling saya



Bondas

Ipar duai

Sekian.....