mabuk!!!

8:48 AM Edit This 0 Comments »
Isnin lepas dah wat check up Dr..alhmdulilah, keaadaan masih stabil...rase mual-muntah xde lagi..

2 minggu berlalu..
keadaan diri semakin teruk..tp masih boleh masak lagi, walaupun lepas masak xlalu nk makan, nampak makanan, kembang tekak jadinya, nk xnak kene la makan juga untuk kesihatan bby ni..

kerja rumah oh kerja rumah..
badan semakin lemah..
nk buat semua terbatas..
kesian suami, banyak mengambil alih tugas ku..
terpaksa beli washer machine, baju semakin bertimbun..
even ada mashine pun, saya tetap xdapt cuci disebbkan kesihatan yang tidak mengizinkan..
terima kasih sayang.....

kesian suami..
mabuk tempias pada dia, suami turut merasai apa yang saya rase, kesian pulak tgok dia..sentiasa mual-mual..

hari semakin hari...
mabuk semakin menjadi.. makan itu ini tak menjadi...
bawak la ape pun..tetap xselera...
pening, mual lesu..tp xnk muntah...
minggu ni saya tidak masak langsung!
sangat mabuk, nk masuk dapur pun rase loya..
kesian suami, melayan diri ini seperti kanak-kanak.
mujurlah sang suami memahami keaadaan ku...
diri ku dilayan macam permaisuri.
terima kasih sayang...


mudah-mudahan keaadaan ini akan pulih secepat mungkin.
mudah-mudahan dipercepatkan hilang mabuk...

ape pun...
besyukur pada yang maha Esa.
memberi zuriat ini...
mengurniakan suami yang penyanyang..

6 minggu sudah..

9:29 PM Edit This 8 Comments »
Hari ni first paper, untuk final exam sesi 2010/2011..yea!! 2 paper more ..pastu nk konvo..pastu nk keje..pastu..pastu..... bla..bla..Alahmdllah.
ok...bukan tu sebenarnye nk cite, kembali kepada tajuk asal.....

Hari ni baby saya dah masuk 6 minggu, selapas DR sahkan saya pregnent jumaat lepas ( 8/4/2011). Alhamdllh, semoga baby dalam kandungan dan ibunya sihat...

mengikut pembacaan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai keadaan baby saya mcm ni:


"Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan masih seperti tunas.Pada minggu ini pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru,kelenjar tiroid dan jantung."

xsabar nk tunggu minggu depan, minggu ke 7 dah boleh buat buku, untuk rawatan selanjutnye untuk baby...hihihi

Seronok rasenye...suami melayan saya mcm pemaisuri....
ini semua berkat doa nenek g umrah hari 2, pesan kat nenek mintak dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. mak mentua pulak, suh ada anak lepas abis belajar......
Alhmdllh, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya....


Syuku..syukur..syukur...

Monday, April 25, 2011

mabuk!!!

Posted by ulfa at 8:48 AM 0 comments Links to this post
Isnin lepas dah wat check up Dr..alhmdulilah, keaadaan masih stabil...rase mual-muntah xde lagi..

2 minggu berlalu..
keadaan diri semakin teruk..tp masih boleh masak lagi, walaupun lepas masak xlalu nk makan, nampak makanan, kembang tekak jadinya, nk xnak kene la makan juga untuk kesihatan bby ni..

kerja rumah oh kerja rumah..
badan semakin lemah..
nk buat semua terbatas..
kesian suami, banyak mengambil alih tugas ku..
terpaksa beli washer machine, baju semakin bertimbun..
even ada mashine pun, saya tetap xdapt cuci disebbkan kesihatan yang tidak mengizinkan..
terima kasih sayang.....

kesian suami..
mabuk tempias pada dia, suami turut merasai apa yang saya rase, kesian pulak tgok dia..sentiasa mual-mual..

hari semakin hari...
mabuk semakin menjadi.. makan itu ini tak menjadi...
bawak la ape pun..tetap xselera...
pening, mual lesu..tp xnk muntah...
minggu ni saya tidak masak langsung!
sangat mabuk, nk masuk dapur pun rase loya..
kesian suami, melayan diri ini seperti kanak-kanak.
mujurlah sang suami memahami keaadaan ku...
diri ku dilayan macam permaisuri.
terima kasih sayang...


mudah-mudahan keaadaan ini akan pulih secepat mungkin.
mudah-mudahan dipercepatkan hilang mabuk...

ape pun...
besyukur pada yang maha Esa.
memberi zuriat ini...
mengurniakan suami yang penyanyang..

Sunday, April 10, 2011

6 minggu sudah..

Posted by ulfa at 9:29 PM 8 comments Links to this post
Hari ni first paper, untuk final exam sesi 2010/2011..yea!! 2 paper more ..pastu nk konvo..pastu nk keje..pastu..pastu..... bla..bla..Alahmdllah.
ok...bukan tu sebenarnye nk cite, kembali kepada tajuk asal.....

Hari ni baby saya dah masuk 6 minggu, selapas DR sahkan saya pregnent jumaat lepas ( 8/4/2011). Alhamdllh, semoga baby dalam kandungan dan ibunya sihat...

mengikut pembacaan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai keadaan baby saya mcm ni:


"Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan masih seperti tunas.Pada minggu ini pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru,kelenjar tiroid dan jantung."

xsabar nk tunggu minggu depan, minggu ke 7 dah boleh buat buku, untuk rawatan selanjutnye untuk baby...hihihi

Seronok rasenye...suami melayan saya mcm pemaisuri....
ini semua berkat doa nenek g umrah hari 2, pesan kat nenek mintak dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. mak mentua pulak, suh ada anak lepas abis belajar......
Alhmdllh, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya....


Syuku..syukur..syukur...