Berat bebanku.....

8:24 AM Edit This 3 Comments »


Kepala aku sangat berat memikirkan banyk masalah, (xde la bnyk mane pun maslaah tu) sedang aku menaip assignment, hati aku resah dan xkeruan, mlas nk truskan, berkecamuk hati aku, akhirnye aku membuat keputusan post blog ni....
 

PAGI yg gelap kini sudah terang.......
Jam menunjukkan 9.45. janji kawan untuk disscustion kul 10.00, Masyaallh, aku bergegas untuk bersiap, nasib baik ada baju yang xperlu di iron hahaha (malas pnye ank dara). baru nk g toilet telifon aku berbunyi minta diangkat, Aigoo, aku pun menjawab pnggilan, sembang punye sembang, sampai la pkul 10.30, memang betul2 janji melayu betul la.... jam 11.45 baru sampi library, aku masuk library je, depa dah nk balik, ayooooo. aku suh diorang duduk2 dulu, bincang sat, bincang pnye bincang sampai la pkul 1 lebih...aku stay kat libry sampe pkul 4 lebih, memandangkan library akan tutup jam 5 ptang, otw g bustop, mate aku tertarik ngan kiosk jagung tu, aku pun membelinye,nyam2 sedap la gak, mungkin lapar kot....seharian xmkan nasi...huk2

SENJA menyinsing..
sampai bilik dalam keadaan letih, nk tido pun  mcm xelok plak, aku pun g membelek leptop, baca blog orang dan lain2. akhirnye aku rebah dia ats tilam yang empuk...agagagaga

MALAM sudah...
dah tido petang, ingat mlm ni nk stay up. assignment banyak sangat, aku duk susun jadual, tgok mane yg nk kene present dulu, nk settlekan ape yg terdahulu, ok, nk siapkan RHP dulu, sbb xbanyk keje sangat, aku ingat nk gune RPH yg sedia ada, Tp.... ada dalam pendrive yg menghilangkan diri, huk3 aku xpuas hati, cari gak, sume celah aku cari, tp xde gak...ehm, kene buat semula la tu....warggggghhhh.. malasnye nk wat semule, pendrive oh pendrive dimanakah kamu...lalallalala.

Sedang jari aku ligat menaip, seorang sahabat aku tanya pasal Program mlm keamanan tu, ehmmmm, aku baru xnk ingat dah pasal tu, tensen bile ingat semule, sedih malu dan pilu bile mengenangkanye. Program yg dah dirancang agk lama akhirnye...........tu yang trus xde mood nk wat assignment ni.....

BILA KU IMBAS LAGI..

Asalnye program tu 19 feb, ditangguhkan 1 mac, sbb ada beberapa perkara yang xdapt dielakan..lagipun masing bz ngan KAPREZA, tu dah dikire program besar, xdan nk wat sekali gus dalam minggu yang sama... aku pun call semula assistence sume artis yg terlibat pada malam tu, bgtau yg program tu ditangguh. nasib baik sumenye ok...

Minggu lepas, aku ada dngar2 yg konsert tu xjd, aku pun senyap je la, bnda yang xpasti,... 3 4 hari lepas, baru aku tahu memang xjd disbbkan beberapa masalah, adussss.... trus aku terfikir, ape la ku nk cakap ngan diorang ni, MALUNYE... ingat, abg epul( assistence muadz), abg razin mestica, sanggup datang bangi, nk bincang pasal konsert tu. tp last2 xjd,. Semalam aku gagahkan diri,(walaupun aku xgagah mane pun), susun ayat, nk cakap pasal pembatalan artis tu, huk2
gulp....nasib baik abg Razin (MESTICA & algibra), abg Fadzli (UNIC), abg Epul (MUADZ) kata OK, tp hakikatnye aku tahu K.O, ye la, mane xnye, berapa hari lagi baru nk bgtahu cancel, menyusahkan orang betul la..sori abg.Razin, abg epul, abg Fadzli, bukan niat nk mnyusahkan abg2 kalian. Harap2 after ni, kitorang bleh kerjasama ngan abg2 lagi. PEACE brother.......

Apa yg berlaku, banyak mengajar aku, penat lelah, pelbagai rintangan yg aku lalui bersama kawan-kawan yg aku sayangi, kami masing2 saling menyokong antara satu sama lain, harap berpanjangan Insyallh....sume krew kapreza, best sangat berkerja ngan diorang lagi senior....

**** just nk menaip n nak luahkan, penat simpan dalm kepala aku ni, sakit kepala dibuatnye...

to lann, wan....

9:40 AM Edit This 0 Comments »
wah masing2 nk tag name aku, dah la aku mls nk nk update blog, lagi la ngah ngntuk ni......xpe aku gagahkan diri gak..

LANN
1-stakat ni yg aku tahu dia lelaki...hihihihi
2- ank bungsu dari 4 orang adik beradik
3-duk kat johor same ngan aku tp dia jauh skit ar (parit maimun,dngar cite korea skang)
4-seorang yg agak pemalu
5- dulu xberani nk bersuara,tp skang da ada improvement la skit
6-seorang yg agak sensitif gak la
7- klo dia kecit ati dia xcakap,dia simpan sorang je ,tp tgok muke pun dah tahu.
8-emmmm ada rupe la gak(
ha, lan bace ni,abis la ,kembang trus)
9-suke tlong orang (bnyk gak tlong aku sblum program)
10-aku start rapat ngan dia, time perkampungan MMP.... (dia kata nama bapak aku pelik..peh xpuas ati la)

WANN
oleh kerana blog dia wana ijau,aku bg wana ijau,dia mcm minat ijau je..
1- seorang yg pendiam n acing2 macho
2-orang ganu (tu yg jd HOK FM) mane dapat ntah.
3-open minded
4-bleh bwak berbincang
5- perangai mcm bapak2 (ops....)
6- dulu dia lain,skang dia dah lain...ehm..
7- dah ada perancangan agk jauh,bgus2
8-klo jlan dia ajak aku..tgok bnge api, g mkan, tp dulu je la...
9-bdak fst
1u nk tag korng plak....
10- kenal dia time kapreza 2008, tp rapat time perkampungan kapreza
09

Aku nk tag korang plak..

Lan
Wann
Qud
Bibit
Fana
Dany
Nasir
Ismanto
Su
Ikin
Ajie

kini terlerai sudah......

2:31 AM Edit This 3 Comments »

Alhmdllh, akhirnya selesai juga program aku, wlaupun xberape nk menjadi, berteraburan, aku puas program ini berjalan juga,aku sangat menghargai coz diberi kepercayaan aku handle program ni walaupun just timbalan, yg dulu aku just susun kursi meja,kutip sampah yg langsung xda penglaman dalam berorganisasi,dapat juga aku menamatkan tugas yg telah diberikan padaku...

sangat berterima kasih kat sume ank buah, wlaupun rase2 ramai, tp time program xramai yg turun pun,penyelaras2 program, time kasih sesangat, banyk beri bantuan, kawan2 se- senior..(hahahaha pun boleh)bnyk bg sokongan diwaktu senang dan susah...ayat mcm skema la plak

aku dah nmpk ape kesalahan aku, aku yg langsung xde pengalaman dalam bab ni, sangt bnyk wat kesilpan, dalm otak aku zero!@#$#%$^&*()@#.... sbb tu la aku pnye program bnyk silap,xmnjadi, serius sangt bnyk...bnyk bnda perlu baiki...ehm maafkan aku kwan2, aku xdapat wat yg terbaik, bkan kata terbaik, tp aku makin menyusahkan korang,inilah kudrat aku,aku cube,cube dan terus cube wat sebaik yg mgkin,dan itulah hasilnye, itulah usaha aku.... aku akn muasabah diri dan memperbaiki diri aku ini.

aarini aku sngt puas.........., walaupun agak kalut, dalam kepuasan ada sedikit rasa sedih , beban, bersalah dan segalanya.......sume orang nk wat yg terbaik,xkire la dalm tugas or dalam persahabatan,camtu gak aku klo bleh nk sume orang selesa ngan aku,tp biasa la manusia xsempurna, ada je kesilapan,kadang2 xsengaja,kwan2 kapreza 09, klo sepanjang aku kenal korang or berkerja ngan korang dari dulu sampai la skang, mintk maaf klo ada wat silap,terlepas cakap...... , aku kene sedar, aku bkan hidup sorang kat dunia ni... aku kene pk orag lain pun ada perasaan jugak, aku xbleh pentingkan diri coz nanti xde org nk kwan kite.huk3

sbenarnye xde ape nk cakap pun, tp nk gak taip...xkire2

Saturday, February 28, 2009

Berat bebanku.....

Posted by ulfa at 8:24 AM 3 comments Links to this post


Kepala aku sangat berat memikirkan banyk masalah, (xde la bnyk mane pun maslaah tu) sedang aku menaip assignment, hati aku resah dan xkeruan, mlas nk truskan, berkecamuk hati aku, akhirnye aku membuat keputusan post blog ni....
 

PAGI yg gelap kini sudah terang.......
Jam menunjukkan 9.45. janji kawan untuk disscustion kul 10.00, Masyaallh, aku bergegas untuk bersiap, nasib baik ada baju yang xperlu di iron hahaha (malas pnye ank dara). baru nk g toilet telifon aku berbunyi minta diangkat, Aigoo, aku pun menjawab pnggilan, sembang punye sembang, sampai la pkul 10.30, memang betul2 janji melayu betul la.... jam 11.45 baru sampi library, aku masuk library je, depa dah nk balik, ayooooo. aku suh diorang duduk2 dulu, bincang sat, bincang pnye bincang sampai la pkul 1 lebih...aku stay kat libry sampe pkul 4 lebih, memandangkan library akan tutup jam 5 ptang, otw g bustop, mate aku tertarik ngan kiosk jagung tu, aku pun membelinye,nyam2 sedap la gak, mungkin lapar kot....seharian xmkan nasi...huk2

SENJA menyinsing..
sampai bilik dalam keadaan letih, nk tido pun  mcm xelok plak, aku pun g membelek leptop, baca blog orang dan lain2. akhirnye aku rebah dia ats tilam yang empuk...agagagaga

MALAM sudah...
dah tido petang, ingat mlm ni nk stay up. assignment banyak sangat, aku duk susun jadual, tgok mane yg nk kene present dulu, nk settlekan ape yg terdahulu, ok, nk siapkan RHP dulu, sbb xbanyk keje sangat, aku ingat nk gune RPH yg sedia ada, Tp.... ada dalam pendrive yg menghilangkan diri, huk3 aku xpuas hati, cari gak, sume celah aku cari, tp xde gak...ehm, kene buat semula la tu....warggggghhhh.. malasnye nk wat semule, pendrive oh pendrive dimanakah kamu...lalallalala.

Sedang jari aku ligat menaip, seorang sahabat aku tanya pasal Program mlm keamanan tu, ehmmmm, aku baru xnk ingat dah pasal tu, tensen bile ingat semule, sedih malu dan pilu bile mengenangkanye. Program yg dah dirancang agk lama akhirnye...........tu yang trus xde mood nk wat assignment ni.....

BILA KU IMBAS LAGI..

Asalnye program tu 19 feb, ditangguhkan 1 mac, sbb ada beberapa perkara yang xdapt dielakan..lagipun masing bz ngan KAPREZA, tu dah dikire program besar, xdan nk wat sekali gus dalam minggu yang sama... aku pun call semula assistence sume artis yg terlibat pada malam tu, bgtau yg program tu ditangguh. nasib baik sumenye ok...

Minggu lepas, aku ada dngar2 yg konsert tu xjd, aku pun senyap je la, bnda yang xpasti,... 3 4 hari lepas, baru aku tahu memang xjd disbbkan beberapa masalah, adussss.... trus aku terfikir, ape la ku nk cakap ngan diorang ni, MALUNYE... ingat, abg epul( assistence muadz), abg razin mestica, sanggup datang bangi, nk bincang pasal konsert tu. tp last2 xjd,. Semalam aku gagahkan diri,(walaupun aku xgagah mane pun), susun ayat, nk cakap pasal pembatalan artis tu, huk2
gulp....nasib baik abg Razin (MESTICA & algibra), abg Fadzli (UNIC), abg Epul (MUADZ) kata OK, tp hakikatnye aku tahu K.O, ye la, mane xnye, berapa hari lagi baru nk bgtahu cancel, menyusahkan orang betul la..sori abg.Razin, abg epul, abg Fadzli, bukan niat nk mnyusahkan abg2 kalian. Harap2 after ni, kitorang bleh kerjasama ngan abg2 lagi. PEACE brother.......

Apa yg berlaku, banyak mengajar aku, penat lelah, pelbagai rintangan yg aku lalui bersama kawan-kawan yg aku sayangi, kami masing2 saling menyokong antara satu sama lain, harap berpanjangan Insyallh....sume krew kapreza, best sangat berkerja ngan diorang lagi senior....

**** just nk menaip n nak luahkan, penat simpan dalm kepala aku ni, sakit kepala dibuatnye...

Wednesday, February 25, 2009

to lann, wan....

Posted by ulfa at 9:40 AM 0 comments Links to this post
wah masing2 nk tag name aku, dah la aku mls nk nk update blog, lagi la ngah ngntuk ni......xpe aku gagahkan diri gak..

LANN
1-stakat ni yg aku tahu dia lelaki...hihihihi
2- ank bungsu dari 4 orang adik beradik
3-duk kat johor same ngan aku tp dia jauh skit ar (parit maimun,dngar cite korea skang)
4-seorang yg agak pemalu
5- dulu xberani nk bersuara,tp skang da ada improvement la skit
6-seorang yg agak sensitif gak la
7- klo dia kecit ati dia xcakap,dia simpan sorang je ,tp tgok muke pun dah tahu.
8-emmmm ada rupe la gak(
ha, lan bace ni,abis la ,kembang trus)
9-suke tlong orang (bnyk gak tlong aku sblum program)
10-aku start rapat ngan dia, time perkampungan MMP.... (dia kata nama bapak aku pelik..peh xpuas ati la)

WANN
oleh kerana blog dia wana ijau,aku bg wana ijau,dia mcm minat ijau je..
1- seorang yg pendiam n acing2 macho
2-orang ganu (tu yg jd HOK FM) mane dapat ntah.
3-open minded
4-bleh bwak berbincang
5- perangai mcm bapak2 (ops....)
6- dulu dia lain,skang dia dah lain...ehm..
7- dah ada perancangan agk jauh,bgus2
8-klo jlan dia ajak aku..tgok bnge api, g mkan, tp dulu je la...
9-bdak fst
1u nk tag korng plak....
10- kenal dia time kapreza 2008, tp rapat time perkampungan kapreza
09

Aku nk tag korang plak..

Lan
Wann
Qud
Bibit
Fana
Dany
Nasir
Ismanto
Su
Ikin
Ajie

Thursday, February 19, 2009

kini terlerai sudah......

Posted by ulfa at 2:31 AM 3 comments Links to this post

Alhmdllh, akhirnya selesai juga program aku, wlaupun xberape nk menjadi, berteraburan, aku puas program ini berjalan juga,aku sangat menghargai coz diberi kepercayaan aku handle program ni walaupun just timbalan, yg dulu aku just susun kursi meja,kutip sampah yg langsung xda penglaman dalam berorganisasi,dapat juga aku menamatkan tugas yg telah diberikan padaku...

sangat berterima kasih kat sume ank buah, wlaupun rase2 ramai, tp time program xramai yg turun pun,penyelaras2 program, time kasih sesangat, banyk beri bantuan, kawan2 se- senior..(hahahaha pun boleh)bnyk bg sokongan diwaktu senang dan susah...ayat mcm skema la plak

aku dah nmpk ape kesalahan aku, aku yg langsung xde pengalaman dalam bab ni, sangt bnyk wat kesilpan, dalm otak aku zero!@#$#%$^&*()@#.... sbb tu la aku pnye program bnyk silap,xmnjadi, serius sangt bnyk...bnyk bnda perlu baiki...ehm maafkan aku kwan2, aku xdapat wat yg terbaik, bkan kata terbaik, tp aku makin menyusahkan korang,inilah kudrat aku,aku cube,cube dan terus cube wat sebaik yg mgkin,dan itulah hasilnye, itulah usaha aku.... aku akn muasabah diri dan memperbaiki diri aku ini.

aarini aku sngt puas.........., walaupun agak kalut, dalam kepuasan ada sedikit rasa sedih , beban, bersalah dan segalanya.......sume orang nk wat yg terbaik,xkire la dalm tugas or dalam persahabatan,camtu gak aku klo bleh nk sume orang selesa ngan aku,tp biasa la manusia xsempurna, ada je kesilapan,kadang2 xsengaja,kwan2 kapreza 09, klo sepanjang aku kenal korang or berkerja ngan korang dari dulu sampai la skang, mintk maaf klo ada wat silap,terlepas cakap...... , aku kene sedar, aku bkan hidup sorang kat dunia ni... aku kene pk orag lain pun ada perasaan jugak, aku xbleh pentingkan diri coz nanti xde org nk kwan kite.huk3

sbenarnye xde ape nk cakap pun, tp nk gak taip...xkire2