sungguh pantas

6:00 AM Edit This 2 Comments »
Pantas sungguh masa berlalu, kini seorang hamba Allah dalam rahimku cukup 28 minggu. dah tiba masa untuk saya mempersiapkan diri untuk menyambut permata hati kami berdua. kalau ikutkan bacaan, start 28 minggu or 7 bulan above, dah kene ready untuk asingkan barang-barang (satu beg) untuk bersalin, coz bila-bila mase je baby boleh keluar..

so saya mulakan langkah dengan menyenaraikan keperluan untuk baby & diri saya sendiri, seterusnya survey barang-barang kat ternet sebelum membeli, al-maklum, ekonomi tidak beberapa kukuh lagi, so kene budjetlah skit.

semalam ke alamanda, kononye nk membeli dah barang-barang penting, etc, tuala, pampers, toiletries, baju, dll. tapi xdapat beli lagi, suami suruh beli kat area klang, kat situ harga jauh beza dengan alamanda. so hanya dapat bawak balik tilam kekabu and barut baby yang telah ditempah kat putrajaya, comel sangt tilamnye, harge pun berpatutan, RM 48 je, kalau kat pasar sampai RM 60-70 pun ada.



28 MINGGU..



Baby semakin aktif menendang, wah.... riang gumbira hati ni setiap kali baby menendang. doa ibu tidak putus-putus mendoakan anakku menjadia anak yang soleh/ solehah. tidak lama lagi dah nak masuk trimester ke-3, perlu banyakkan masa untuk bersembang dengan baby. babay dah boleh menyerap maklumat dengan cepat. time ni jugak, baby ku dah boleh bermimpi, mimpi apa, wallahua'alam..

tabiat nak berjalan je...
sejak akhir-akhir ni, pantang free, sang suami yang menjadi mangsa melayan karenahku yang asyik nak berjalan, xtahu arah kemana, asalakn berjalan, semalam ke subang beraye rumah akk, then ke down town cheras. sempatlah membeli stokin baby yang sangat cute( ,al-jakun punya kisah, sampai bawak ke tido,hihihii) .

Penat berjalan, mengeluh kepenatan pula, balik rumah suami juga menjadi mangsa mengurut kakiku..hihii, kesian abg.....ikutkan aje kehendak isterinye...terima kasih sayang..

Sunday, September 18, 2011

sungguh pantas

Posted by ulfa at 6:00 AM 2 comments Links to this post
Pantas sungguh masa berlalu, kini seorang hamba Allah dalam rahimku cukup 28 minggu. dah tiba masa untuk saya mempersiapkan diri untuk menyambut permata hati kami berdua. kalau ikutkan bacaan, start 28 minggu or 7 bulan above, dah kene ready untuk asingkan barang-barang (satu beg) untuk bersalin, coz bila-bila mase je baby boleh keluar..

so saya mulakan langkah dengan menyenaraikan keperluan untuk baby & diri saya sendiri, seterusnya survey barang-barang kat ternet sebelum membeli, al-maklum, ekonomi tidak beberapa kukuh lagi, so kene budjetlah skit.

semalam ke alamanda, kononye nk membeli dah barang-barang penting, etc, tuala, pampers, toiletries, baju, dll. tapi xdapat beli lagi, suami suruh beli kat area klang, kat situ harga jauh beza dengan alamanda. so hanya dapat bawak balik tilam kekabu and barut baby yang telah ditempah kat putrajaya, comel sangt tilamnye, harge pun berpatutan, RM 48 je, kalau kat pasar sampai RM 60-70 pun ada.



28 MINGGU..



Baby semakin aktif menendang, wah.... riang gumbira hati ni setiap kali baby menendang. doa ibu tidak putus-putus mendoakan anakku menjadia anak yang soleh/ solehah. tidak lama lagi dah nak masuk trimester ke-3, perlu banyakkan masa untuk bersembang dengan baby. babay dah boleh menyerap maklumat dengan cepat. time ni jugak, baby ku dah boleh bermimpi, mimpi apa, wallahua'alam..

tabiat nak berjalan je...
sejak akhir-akhir ni, pantang free, sang suami yang menjadi mangsa melayan karenahku yang asyik nak berjalan, xtahu arah kemana, asalakn berjalan, semalam ke subang beraye rumah akk, then ke down town cheras. sempatlah membeli stokin baby yang sangat cute( ,al-jakun punya kisah, sampai bawak ke tido,hihihii) .

Penat berjalan, mengeluh kepenatan pula, balik rumah suami juga menjadi mangsa mengurut kakiku..hihii, kesian abg.....ikutkan aje kehendak isterinye...terima kasih sayang..