Baraka allahu lakuma - k.nad & wadi

8:53 AM Edit This 1 Comment »
Alhamdllh selamat sudah ex-roomate saya diijab kabul...tumpang gumbira skali, sama cantik sama padan, semoga kalian dapat membina rumah tangga yang sentiasa dirahmati Allah.

14/2/2010....
walaupun hampir 2 minggu berlalu, masih segar diingatan majlis perkahwinan mereka. hepy sesangat, perkenalan mereka diakhiri dengan ikatan yang suci...tidak dapat diungkap kegumbiraan kami, hanya gambar-gambar ini dapat menceritakan segalanya.


sebelum dan selepas akad nikah



Romantika de amor



bersama kengkawan


ambik berkat pengantin..hihihihi




suasana majlis


sesi pengambaran ngan kawan2 n family




semoga kalian berbahgia.......


بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير


























ulfa! awak ni very careless!!!!

4:48 PM Posted In Edit This 5 Comments »
Entah kebarapa kali hal yang sama terjadi padaku, ini sume gara2 saya yang cuai, dan tidak beringat..

kelmarin saya decide nk pegi sogo untuk bertemu my cousin (anim),semalamnya (ari sabtu) dah janji nk kuar esoknya, pada keeseokkan harinya, rase mcm berat je nk pg, sluruh badan rase sengal2 n bengkak,coz main netball,orang lain main ok je,tp saya main sampai bengkak2,ye lah..mane taknye, dah berape sem pencen main, tetiba sem ni main plak...kesian urat2 dan saraf saya terkejut....huh, tp memandangkan dah janji ngan anim, so pg jugak la...

pagi tu sbelum nk pegi, cek dlu apa2 yang kurang dalam beg, ooooh tidak..wallet saya xde, agak cuak time tu..tp xpe cooldown, cari slow2..tp xde gak dalm bilik ni, dah puas punggah barang,tp xde gak..pastu cuba cari kat motor plak, mane tahu tnggal kat situ,fuh alhmdllh, semalaman wallet saya kat bakul motor,mujur xde sape yg perasan, or ada orang perasan dia biar je n berkata >>>lalainya budak ni<<<<

perjalanku dari UKM ke bank negara agak lancar,tidak lame sampai sogo, anim pun tiba, dan kami pun berurusan sebgai mana yang dijanjikan....selesai sudah sumenye, tetibe ada somthing yang memanggil saya untuk balik UKM segera, dengan segeranya saya membuka langkah n terpaksa meninggalkan anim makan n balik sorang2,mujur ada kawan yg nk berjumpe dengannya n dapat lah tman anim makan...sory ye anim.....

langkahku pantas untuk mengejar tren yang terdahulu yg boleh membawa saya pulang ke UKM, setibanya saya di bank negara, baru dapat ambik nafas, sementara menunggu kehadiran tren, saya meredakan jantung yang berdegup kencang, sambil2 tu tgok la barang2 yang bakal saya bwa pulang ke UKM..time tu saya sengaja tinggalkan wallet dalam plastik barang yang berwarna hitam, dalm fikiranku, klo orang nk ragut handbeg saya, xde pape yang berharga pun dalam tu, wallet dalm plastik hitam, so xde orang yang pandang plastik hitam tu...

tidak lame slepas itu,tren ke seremban telah tiba, n saya pun terus masuk dalam tren tanpa menoleh belakang lagi, apa yang saya pk, saya nk rebut seat kosong,nk duduk n nk tido sepanjang jalan....huhuhuhu (jgan meniru aksi ini...sangat selfish)
akhirnya matlamat saya nk tido sampai UKM telah pun tercapai, setibanya di stesen UKM, saya keluar,tp rase teragak2 nk kuar coz rase ada something missing, saya pandang seketika di seat saya td, tp xdapt tgok dengan teliti memandangkan pintu tren nk tutup n orang terlalu crowded..bila saya keluar, pintu dah tertutup rapat...ooooo tidak... sure!!!somthing missing... beg hitam yang ada wallet saya..wuuuuuuaaaaaaaaaa...cuai...cuai...cuai...
  

barang-barang yg penting!!!!



plastik hitam yang berisi barang berharga saya

rase nk nangis,tp malu kat orang ramai, lagipun memang salah sndiri...so..padan muka kat saya...tanpa lengah masa saya bergegas pg ke kaunter ticket,suruh orang yang jaga dalam tren tu tengok-tengok kan, mujur beliau mahu menolong dengan hati yg terbuka... hihihi, keaadaan smakin serabut, ape yg saya pk, matrik card, lesen motor, i/c, card bank....sume tu leceh n banyak duit jugak nk guna...

masa berlalu,tren dah lepas dua stesen,tp masih xjumpa lagi...erm akhirnya beliau suruh tinggalkan no phone,manelah tahu kat seremban nanti baru jumpe...daku pulang dengan hampa dan kelaparan,ape yang penting skarang, tawakkal pada ALLAH harap sesiapa yang menjumpainya adalah orang yang jujur,n saya menganggap ini adalah hikmah bagi ku,supaya jadikan pengajaran n beringat setiap langkah ku.

ape nk buat selepas ni???? duit xde...tp lapar....Alhamdllah. Allah permudahkan urusanku, masih ada insan yang menyangiku dan memberikan saya pertolongan, (Package duit n nasihat) huhuhu ...time kasih kerana mebantuku dan ambil berat tentangku...

malam tu, keaadaan ku tenang, rase mcm malas nk pk dah, tawakkal je la,klo ada tu memang rezki saya, klo xde tu, xpela.. mlm tu pula rezki ku datang lagi, saedah bawak laksa dari rumahnya, tepat pada masanya,saya memang kelaparan. saya pun tanpa lengah2 ke sana....setibanya disana kami berbual panjang, diorang pun suruh blok card bank capt2..
ingat nk blok esok je, sbb hati saya masih lagi mengatakan "menelah tahu,jap lagi ada berita gembira berkenaan wallet saya" ..tp atas nasihat kwan2 saya, saya pun blok pada mlm tu juga..alhmdllh layanan yg baik dari pihak bank..sempat beramah mesra lagi,..cit....n dapat berita yang agak gumbira...kelas jam 9 cancel..hihihi,so saya bleh la pg wat report awal skit...

tanpa ku sedari..,malm semakin tua, tandanya saya harus pulang ke kamar ku untuk beradu..cewah2...time tu rase tenang je mcm xde pape masalah, entah rase mcm hari2 biasa...n saya pun tidur dengan lena...Zzzzzzzz

pada keesokkan harinya (08/2/2010), agak liat nk g balai pagi2 morning.. hati masih berkata(manalah tahu jap lagi ada panggilan daripada sesiapa yg menjumpainya) nk sedapkan hati la kononye....  jam sedah menunjukkan pkul 8.25, tp masih tiada sebarang berita....saya pun melambatkan pegerakan, kemas bilik, cuci baju dan ape2 yang berkenaan...

selesai saya mncuci baju, ada 2misscall dan 1 msj di no mexis, dalam benak ku terpk..adakah???????? ....ish xmungkin...sebab semalam tinggalkan no phone celcom kat stesen..xpe la tgok je la sape....ehm???no yg xdikenali??? hatiku semakin ingin tahu siapakah dia???,mujur ada msj,lantas saya membukanya... "call segera
urgent.Yahani"...siapa pula ini, tnapa berlengah saya call no yg tertera...kring...kring..kring..

assalamualaikum, awak ulfa ke?
............ha, ye saya ulfa.........
ya ALLAH awak ni ulfa. very careless
saya xtido mlm cari no telofon awak, call sane sini xdapt..


ALHAMDULILLAH......
segala pujian bagi Allah..
akhirnye..........

petang tu saya ke nilai untuk mengambilnya, trime kasih xterhingga pada puan YAhani, hanya tuhan dapat balas jasa puan, semoga Allah murahkan rezki puan..amin

P/s: upa jangan leka..lalai dan cuai
       : upa lepas ni beringat skit
       :upa lepas ni hati-hati sentiasa.....
       : upa setiap tindakan dengar n nasihat orang lain.
....

last day ke?

6:32 AM Edit This 0 Comments »



pas solat jumaat kami g mydin membeli dan memborong apa2 yang perlu n pastu kami mcmne ntah sya termain bowling ngan kak nad,n mybe yg last sebagai anak dara,hahaha,pasni kak.nad dah ada orang jaga....sedih plak rasenye...
dah 2 tahun duk sebilik ngannye, overall ok, saya selesa bersamanya...

dak...dik...duk...
masa pantas berlalu, kurang 2 hari, seminggu lagi kak.nad akn digelar seorang pemaisuri sang suami.., alhmdllah, saya sebagai roomate,cousmate turut gumbira depa gembira, satu harapan kami, semoga menjadi istri yg solehah dan penyejuk mta hati sang suami...cehwah....

seblum ni, saya teman dia g sana sini, pasni ada yang menemaninya sepanjang hari...
huhuhu, sedih..sedih...sedih,, akan ku kenangi zaman2 bujang bersamanya dulu kini dan selamanya....

semoga hubungan kita ttap segar keakhirnya ya...
slamat menikmati hari2 bahgia bersama suami yg anda sayangi..hihihii
saya sebagai adiknya,insyallh akn menyusur kemudian hari,n doakan daku jua...amin...

saya garang ke?

9:52 AM Edit This 2 Comments »


muke yang garang + nk senyum jugak!!!

Bertemu lagi selepas dah lame xmenjenguk blog ku ini, erm kerajinan untuk mengupdate masih lagi tidak berpihak pada diriku,apa bleh wat....

title "Saya garang ke" sebenarnya persoalan dari saya sendiri,dan soalan ditujukan untuk kwan2 yang singgah blog ini,ha sila jawab....hampir 22 tahun saya hidup dibumi tuhan ini,Alhamdllah,tp baru hari ni persoalan ini timbul, sebenarnya dah lame tp rase xperlu je nk pk panjang,so ia pun berpanjangan...

erm ini la diriku, dari bangku sekolah lagi,rakan ku selalu menegur berkenaan rupa ku yang mcm orang xde perasan dan garang... bukan rakan sekolah saja, malah sesiapa yang pernah bertemu denganku walaupun beberapa detik....

"Takut la tgok muka upa, garang! mcm nk makan orang" pusing2 ini la perkataan yang acap kaliku dengari, walaupun xsebijik dan bulat2 mcm ayat ni, tp pusing2 makna yang sama juga.....TAKUT.....GARANG....MAKAN ORANG.....hihihihi, nk tergelak plak...tp ini la kenyataan bukan cobaan...

sampailah diriku menjejaki universiti, keaadaan rupaku ini tetap same mcm dlu, klo snyum pun, xikhlas....kuang3

rakan dan taulan kata saya garang coz saya xreti snyum dan ditambah lg muke bugisku so jadilah rupaku yang tidak mempunyai perasaan n garang....

inilah sejarah ku...
time kat sekolah dlu saya xsuke snyum, saya takut orang kata saya gatal lagilah klo salah orang, so apabila mind set saya dah mcm tu sekian lama, maka terbentuklah sendi2 yang liat di pipi ku,maka liatlah ia untuk senyum...

KESANYA....
walaupun saya senyum,orang kata saya xsenyum, orang kata saya garang...sombong,xde perasaan... aduyai.....padan muka aku!!!! ada sampai satu tahap rakanku yang kene jaga senyuman ku....apa bleh wat.saya sudah cube test senyum,tp snyum pun mcm xsnyum,hihihi.

so nk cite kat sini,jganla selalu wat hipotesis awal, walaupun rupaku nampak bengis, tp hatiku tidak sebengis rupaku itu...kan2,yang kenal saya, kenal lah mereka siapa diriku....pasni jgan la tkut2 nk tegur saya,klo muke saya mcm nk makan orang, anda bolehlah bercakap dengan saya dengan mata tertutup....agagaga

moral story!!!!!!!(4 my future)
t dah besar dah ada ank,latih anak snyum.
snyum dapat awet muda
senyum itu sedekah

sekian wasalam.

Tuesday, February 23, 2010

Baraka allahu lakuma - k.nad & wadi

Posted by ulfa at 8:53 AM 1 comments Links to this post
Alhamdllh selamat sudah ex-roomate saya diijab kabul...tumpang gumbira skali, sama cantik sama padan, semoga kalian dapat membina rumah tangga yang sentiasa dirahmati Allah.

14/2/2010....
walaupun hampir 2 minggu berlalu, masih segar diingatan majlis perkahwinan mereka. hepy sesangat, perkenalan mereka diakhiri dengan ikatan yang suci...tidak dapat diungkap kegumbiraan kami, hanya gambar-gambar ini dapat menceritakan segalanya.


sebelum dan selepas akad nikah



Romantika de amor



bersama kengkawan


ambik berkat pengantin..hihihihi




suasana majlis


sesi pengambaran ngan kawan2 n family




semoga kalian berbahgia.......


بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير


























Sunday, February 7, 2010

ulfa! awak ni very careless!!!!

Posted by ulfa at 4:48 PM 5 comments Links to this post
Entah kebarapa kali hal yang sama terjadi padaku, ini sume gara2 saya yang cuai, dan tidak beringat..

kelmarin saya decide nk pegi sogo untuk bertemu my cousin (anim),semalamnya (ari sabtu) dah janji nk kuar esoknya, pada keeseokkan harinya, rase mcm berat je nk pg, sluruh badan rase sengal2 n bengkak,coz main netball,orang lain main ok je,tp saya main sampai bengkak2,ye lah..mane taknye, dah berape sem pencen main, tetiba sem ni main plak...kesian urat2 dan saraf saya terkejut....huh, tp memandangkan dah janji ngan anim, so pg jugak la...

pagi tu sbelum nk pegi, cek dlu apa2 yang kurang dalam beg, ooooh tidak..wallet saya xde, agak cuak time tu..tp xpe cooldown, cari slow2..tp xde gak dalm bilik ni, dah puas punggah barang,tp xde gak..pastu cuba cari kat motor plak, mane tahu tnggal kat situ,fuh alhmdllh, semalaman wallet saya kat bakul motor,mujur xde sape yg perasan, or ada orang perasan dia biar je n berkata >>>lalainya budak ni<<<<

perjalanku dari UKM ke bank negara agak lancar,tidak lame sampai sogo, anim pun tiba, dan kami pun berurusan sebgai mana yang dijanjikan....selesai sudah sumenye, tetibe ada somthing yang memanggil saya untuk balik UKM segera, dengan segeranya saya membuka langkah n terpaksa meninggalkan anim makan n balik sorang2,mujur ada kawan yg nk berjumpe dengannya n dapat lah tman anim makan...sory ye anim.....

langkahku pantas untuk mengejar tren yang terdahulu yg boleh membawa saya pulang ke UKM, setibanya saya di bank negara, baru dapat ambik nafas, sementara menunggu kehadiran tren, saya meredakan jantung yang berdegup kencang, sambil2 tu tgok la barang2 yang bakal saya bwa pulang ke UKM..time tu saya sengaja tinggalkan wallet dalam plastik barang yang berwarna hitam, dalm fikiranku, klo orang nk ragut handbeg saya, xde pape yang berharga pun dalam tu, wallet dalm plastik hitam, so xde orang yang pandang plastik hitam tu...

tidak lame slepas itu,tren ke seremban telah tiba, n saya pun terus masuk dalam tren tanpa menoleh belakang lagi, apa yang saya pk, saya nk rebut seat kosong,nk duduk n nk tido sepanjang jalan....huhuhuhu (jgan meniru aksi ini...sangat selfish)
akhirnya matlamat saya nk tido sampai UKM telah pun tercapai, setibanya di stesen UKM, saya keluar,tp rase teragak2 nk kuar coz rase ada something missing, saya pandang seketika di seat saya td, tp xdapt tgok dengan teliti memandangkan pintu tren nk tutup n orang terlalu crowded..bila saya keluar, pintu dah tertutup rapat...ooooo tidak... sure!!!somthing missing... beg hitam yang ada wallet saya..wuuuuuuaaaaaaaaaa...cuai...cuai...cuai...
  

barang-barang yg penting!!!!



plastik hitam yang berisi barang berharga saya

rase nk nangis,tp malu kat orang ramai, lagipun memang salah sndiri...so..padan muka kat saya...tanpa lengah masa saya bergegas pg ke kaunter ticket,suruh orang yang jaga dalam tren tu tengok-tengok kan, mujur beliau mahu menolong dengan hati yg terbuka... hihihi, keaadaan smakin serabut, ape yg saya pk, matrik card, lesen motor, i/c, card bank....sume tu leceh n banyak duit jugak nk guna...

masa berlalu,tren dah lepas dua stesen,tp masih xjumpa lagi...erm akhirnya beliau suruh tinggalkan no phone,manelah tahu kat seremban nanti baru jumpe...daku pulang dengan hampa dan kelaparan,ape yang penting skarang, tawakkal pada ALLAH harap sesiapa yang menjumpainya adalah orang yang jujur,n saya menganggap ini adalah hikmah bagi ku,supaya jadikan pengajaran n beringat setiap langkah ku.

ape nk buat selepas ni???? duit xde...tp lapar....Alhamdllah. Allah permudahkan urusanku, masih ada insan yang menyangiku dan memberikan saya pertolongan, (Package duit n nasihat) huhuhu ...time kasih kerana mebantuku dan ambil berat tentangku...

malam tu, keaadaan ku tenang, rase mcm malas nk pk dah, tawakkal je la,klo ada tu memang rezki saya, klo xde tu, xpela.. mlm tu pula rezki ku datang lagi, saedah bawak laksa dari rumahnya, tepat pada masanya,saya memang kelaparan. saya pun tanpa lengah2 ke sana....setibanya disana kami berbual panjang, diorang pun suruh blok card bank capt2..
ingat nk blok esok je, sbb hati saya masih lagi mengatakan "menelah tahu,jap lagi ada berita gembira berkenaan wallet saya" ..tp atas nasihat kwan2 saya, saya pun blok pada mlm tu juga..alhmdllh layanan yg baik dari pihak bank..sempat beramah mesra lagi,..cit....n dapat berita yang agak gumbira...kelas jam 9 cancel..hihihi,so saya bleh la pg wat report awal skit...

tanpa ku sedari..,malm semakin tua, tandanya saya harus pulang ke kamar ku untuk beradu..cewah2...time tu rase tenang je mcm xde pape masalah, entah rase mcm hari2 biasa...n saya pun tidur dengan lena...Zzzzzzzz

pada keesokkan harinya (08/2/2010), agak liat nk g balai pagi2 morning.. hati masih berkata(manalah tahu jap lagi ada panggilan daripada sesiapa yg menjumpainya) nk sedapkan hati la kononye....  jam sedah menunjukkan pkul 8.25, tp masih tiada sebarang berita....saya pun melambatkan pegerakan, kemas bilik, cuci baju dan ape2 yang berkenaan...

selesai saya mncuci baju, ada 2misscall dan 1 msj di no mexis, dalam benak ku terpk..adakah???????? ....ish xmungkin...sebab semalam tinggalkan no phone celcom kat stesen..xpe la tgok je la sape....ehm???no yg xdikenali??? hatiku semakin ingin tahu siapakah dia???,mujur ada msj,lantas saya membukanya... "call segera
urgent.Yahani"...siapa pula ini, tnapa berlengah saya call no yg tertera...kring...kring..kring..

assalamualaikum, awak ulfa ke?
............ha, ye saya ulfa.........
ya ALLAH awak ni ulfa. very careless
saya xtido mlm cari no telofon awak, call sane sini xdapt..


ALHAMDULILLAH......
segala pujian bagi Allah..
akhirnye..........

petang tu saya ke nilai untuk mengambilnya, trime kasih xterhingga pada puan YAhani, hanya tuhan dapat balas jasa puan, semoga Allah murahkan rezki puan..amin

P/s: upa jangan leka..lalai dan cuai
       : upa lepas ni beringat skit
       :upa lepas ni hati-hati sentiasa.....
       : upa setiap tindakan dengar n nasihat orang lain.
....

Friday, February 5, 2010

last day ke?

Posted by ulfa at 6:32 AM 0 comments Links to this post



pas solat jumaat kami g mydin membeli dan memborong apa2 yang perlu n pastu kami mcmne ntah sya termain bowling ngan kak nad,n mybe yg last sebagai anak dara,hahaha,pasni kak.nad dah ada orang jaga....sedih plak rasenye...
dah 2 tahun duk sebilik ngannye, overall ok, saya selesa bersamanya...

dak...dik...duk...
masa pantas berlalu, kurang 2 hari, seminggu lagi kak.nad akn digelar seorang pemaisuri sang suami.., alhmdllah, saya sebagai roomate,cousmate turut gumbira depa gembira, satu harapan kami, semoga menjadi istri yg solehah dan penyejuk mta hati sang suami...cehwah....

seblum ni, saya teman dia g sana sini, pasni ada yang menemaninya sepanjang hari...
huhuhu, sedih..sedih...sedih,, akan ku kenangi zaman2 bujang bersamanya dulu kini dan selamanya....

semoga hubungan kita ttap segar keakhirnya ya...
slamat menikmati hari2 bahgia bersama suami yg anda sayangi..hihihii
saya sebagai adiknya,insyallh akn menyusur kemudian hari,n doakan daku jua...amin...

Monday, February 1, 2010

saya garang ke?

Posted by ulfa at 9:52 AM 2 comments Links to this post


muke yang garang + nk senyum jugak!!!

Bertemu lagi selepas dah lame xmenjenguk blog ku ini, erm kerajinan untuk mengupdate masih lagi tidak berpihak pada diriku,apa bleh wat....

title "Saya garang ke" sebenarnya persoalan dari saya sendiri,dan soalan ditujukan untuk kwan2 yang singgah blog ini,ha sila jawab....hampir 22 tahun saya hidup dibumi tuhan ini,Alhamdllah,tp baru hari ni persoalan ini timbul, sebenarnya dah lame tp rase xperlu je nk pk panjang,so ia pun berpanjangan...

erm ini la diriku, dari bangku sekolah lagi,rakan ku selalu menegur berkenaan rupa ku yang mcm orang xde perasan dan garang... bukan rakan sekolah saja, malah sesiapa yang pernah bertemu denganku walaupun beberapa detik....

"Takut la tgok muka upa, garang! mcm nk makan orang" pusing2 ini la perkataan yang acap kaliku dengari, walaupun xsebijik dan bulat2 mcm ayat ni, tp pusing2 makna yang sama juga.....TAKUT.....GARANG....MAKAN ORANG.....hihihihi, nk tergelak plak...tp ini la kenyataan bukan cobaan...

sampailah diriku menjejaki universiti, keaadaan rupaku ini tetap same mcm dlu, klo snyum pun, xikhlas....kuang3

rakan dan taulan kata saya garang coz saya xreti snyum dan ditambah lg muke bugisku so jadilah rupaku yang tidak mempunyai perasaan n garang....

inilah sejarah ku...
time kat sekolah dlu saya xsuke snyum, saya takut orang kata saya gatal lagilah klo salah orang, so apabila mind set saya dah mcm tu sekian lama, maka terbentuklah sendi2 yang liat di pipi ku,maka liatlah ia untuk senyum...

KESANYA....
walaupun saya senyum,orang kata saya xsenyum, orang kata saya garang...sombong,xde perasaan... aduyai.....padan muka aku!!!! ada sampai satu tahap rakanku yang kene jaga senyuman ku....apa bleh wat.saya sudah cube test senyum,tp snyum pun mcm xsnyum,hihihi.

so nk cite kat sini,jganla selalu wat hipotesis awal, walaupun rupaku nampak bengis, tp hatiku tidak sebengis rupaku itu...kan2,yang kenal saya, kenal lah mereka siapa diriku....pasni jgan la tkut2 nk tegur saya,klo muke saya mcm nk makan orang, anda bolehlah bercakap dengan saya dengan mata tertutup....agagaga

moral story!!!!!!!(4 my future)
t dah besar dah ada ank,latih anak snyum.
snyum dapat awet muda
senyum itu sedekah

sekian wasalam.