mengisi masa hari krismes

5:00 AM Edit This 1 Comment »
sehari sblum hari krismes...
asyik t'pk, apa nk buat esok,(25/12/2009)(birthday ayahku) ramai kwan2 balik umh, masing2 ada komitmen tersendiri..hanya bebarapa kerat yang tiggl,pk punye pk ape nk buat dengan keratan tersebut, setelah beberapa detik, munculah sebuah idea untuk mengisi hari krismes keesokkan harinya.

fisrt:nk g joging
second:nk pergi rumah saedah makan rambutan....

setelah berbincang,masing2 berundur untuk pulang ke kamar sendiri...saya yang tnggl di bilik ain, trus melayari internet untuk mengisi masa2 yang terluang..nk study kononnye,tp xde benda nk stdy, kelas baru mule, just study name2 lecture je la ye...

keesokkan harinya...alhmdllh, plan pertama berjaya dilaksanakan, tp diubah mengikut kretiviti masing2...iaitu berjoging dlm mimpi di bilik masing2...hihihihi..tengahari dalam jam 12 tghri, kami berempat berangkat ke rumah saedah di dengkil yang mengambil masa dalm 20 minit...setibanya disana, nmpknya kami langkah kanan, trus lunch dengan muke yang xberapa malu, tp xpe, kami dah biasa ngan family saedah , parentnye pun ok...after lunch, kami mula beroperasi mengemas rumah tumpangan...selesai sume, kami ambik kedondong, makn skit, pastu g ambik rambutan, dalm 3 guni, tp apekan daya, dapat bwak balik 2 plastik, kononye nk bwak bekal hari ahad ni, itupun klo diorang xmakn,ngeh..ngeh..dalm jam enam, igat nk balik, hujan tetibe lebat, kami tnggu sehingga hujan reda,sdang menunggu sempat kami mkan nasi 2 3 pinggan, menambah nmpknya,almaklum,hujan katakan, laparla kononye tu,slesai mkan, kami minta diriuntuk pulang ke ukm, alhmdllh, kami tiba dengan selamat....

ada jalan, ada penyelesaian..

6:29 AM Edit This 0 Comments »
setelah berkurun lame xmengaupdate, kini saya kembali merajinkn diri untuk membloging...sebulan lebih sudah saya duk umah cuti semester, mcm2 berlaku, pahit maung, sedih gembira nak xnak tlah pun tertulis..

hampir seminggu kelas bermula, secara overall banyak kelas yang dah start jika dibandingkan sem lepas yangmana minggu pertama kuliah mcm xberapa ada kuliah, biasa la tu, lecture bagi chance kat kitorang menyesuaikan diri selepas kembali darpada rumah...

naik sem, bnyk cerita, bnyk gossip,mcm2...lain orang lain crita...ehm crita ku?best la jugak...

walaupun kurang 2 hari ckup sminggu saya berada di UKM tp fikiranku masih belum sampai UKM, dimana ye???entah la, mcm2 ku fikirkan, pelbagai perkara nk difikirkan, walaucmne pun, nk xnak, itulah yang berlaku n itulah yang kite perlu slesaikan..acap kali saya terpandang ayat "nothing is imposibble", so saya jdkan ungkapan itu sebagai pendorong untuk menyelesaikan masalah, manusia suma ada masalah, n manusia memerlukan masalah untuk mematangkan diri, kadang kala kita perlu berterima kasih dengan masalah, knp ye?..sbb xde hari ini, xde lah esok, so xde maslah yg xbleh selesai,andai langkah pertama kite bleh selesaikan, knp tidak masalah seterusnya kite bleh dngan memetik jari...hihihi (tipu sangat la klo petik jari pun bleh slesaikan masalh)..ehm itulah yg dinamakan masalah bleh mematangkan kite....untuk mendapatkan sesuatu yang baik, kite perlu mencari kunci penyelesaiannya....ehm terpanjang plak bersyarah, xpe yg baik jd bleh dijadikan teladan,yang buruk jd sempadan..just pengongsian walaupun xsberapa....

Friday, December 25, 2009

mengisi masa hari krismes

Posted by ulfa at 5:00 AM 1 comments Links to this post
sehari sblum hari krismes...
asyik t'pk, apa nk buat esok,(25/12/2009)(birthday ayahku) ramai kwan2 balik umh, masing2 ada komitmen tersendiri..hanya bebarapa kerat yang tiggl,pk punye pk ape nk buat dengan keratan tersebut, setelah beberapa detik, munculah sebuah idea untuk mengisi hari krismes keesokkan harinya.

fisrt:nk g joging
second:nk pergi rumah saedah makan rambutan....

setelah berbincang,masing2 berundur untuk pulang ke kamar sendiri...saya yang tnggl di bilik ain, trus melayari internet untuk mengisi masa2 yang terluang..nk study kononnye,tp xde benda nk stdy, kelas baru mule, just study name2 lecture je la ye...

keesokkan harinya...alhmdllh, plan pertama berjaya dilaksanakan, tp diubah mengikut kretiviti masing2...iaitu berjoging dlm mimpi di bilik masing2...hihihihi..tengahari dalam jam 12 tghri, kami berempat berangkat ke rumah saedah di dengkil yang mengambil masa dalm 20 minit...setibanya disana, nmpknya kami langkah kanan, trus lunch dengan muke yang xberapa malu, tp xpe, kami dah biasa ngan family saedah , parentnye pun ok...after lunch, kami mula beroperasi mengemas rumah tumpangan...selesai sume, kami ambik kedondong, makn skit, pastu g ambik rambutan, dalm 3 guni, tp apekan daya, dapat bwak balik 2 plastik, kononye nk bwak bekal hari ahad ni, itupun klo diorang xmakn,ngeh..ngeh..dalm jam enam, igat nk balik, hujan tetibe lebat, kami tnggu sehingga hujan reda,sdang menunggu sempat kami mkan nasi 2 3 pinggan, menambah nmpknya,almaklum,hujan katakan, laparla kononye tu,slesai mkan, kami minta diriuntuk pulang ke ukm, alhmdllh, kami tiba dengan selamat....

Thursday, December 24, 2009

ada jalan, ada penyelesaian..

Posted by ulfa at 6:29 AM 0 comments Links to this post
setelah berkurun lame xmengaupdate, kini saya kembali merajinkn diri untuk membloging...sebulan lebih sudah saya duk umah cuti semester, mcm2 berlaku, pahit maung, sedih gembira nak xnak tlah pun tertulis..

hampir seminggu kelas bermula, secara overall banyak kelas yang dah start jika dibandingkan sem lepas yangmana minggu pertama kuliah mcm xberapa ada kuliah, biasa la tu, lecture bagi chance kat kitorang menyesuaikan diri selepas kembali darpada rumah...

naik sem, bnyk cerita, bnyk gossip,mcm2...lain orang lain crita...ehm crita ku?best la jugak...

walaupun kurang 2 hari ckup sminggu saya berada di UKM tp fikiranku masih belum sampai UKM, dimana ye???entah la, mcm2 ku fikirkan, pelbagai perkara nk difikirkan, walaucmne pun, nk xnak, itulah yang berlaku n itulah yang kite perlu slesaikan..acap kali saya terpandang ayat "nothing is imposibble", so saya jdkan ungkapan itu sebagai pendorong untuk menyelesaikan masalah, manusia suma ada masalah, n manusia memerlukan masalah untuk mematangkan diri, kadang kala kita perlu berterima kasih dengan masalah, knp ye?..sbb xde hari ini, xde lah esok, so xde maslah yg xbleh selesai,andai langkah pertama kite bleh selesaikan, knp tidak masalah seterusnya kite bleh dngan memetik jari...hihihi (tipu sangat la klo petik jari pun bleh slesaikan masalh)..ehm itulah yg dinamakan masalah bleh mematangkan kite....untuk mendapatkan sesuatu yang baik, kite perlu mencari kunci penyelesaiannya....ehm terpanjang plak bersyarah, xpe yg baik jd bleh dijadikan teladan,yang buruk jd sempadan..just pengongsian walaupun xsberapa....