ada jalan, ada penyelesaian..

6:29 AM Edit This 0 Comments »
setelah berkurun lame xmengaupdate, kini saya kembali merajinkn diri untuk membloging...sebulan lebih sudah saya duk umah cuti semester, mcm2 berlaku, pahit maung, sedih gembira nak xnak tlah pun tertulis..

hampir seminggu kelas bermula, secara overall banyak kelas yang dah start jika dibandingkan sem lepas yangmana minggu pertama kuliah mcm xberapa ada kuliah, biasa la tu, lecture bagi chance kat kitorang menyesuaikan diri selepas kembali darpada rumah...

naik sem, bnyk cerita, bnyk gossip,mcm2...lain orang lain crita...ehm crita ku?best la jugak...

walaupun kurang 2 hari ckup sminggu saya berada di UKM tp fikiranku masih belum sampai UKM, dimana ye???entah la, mcm2 ku fikirkan, pelbagai perkara nk difikirkan, walaucmne pun, nk xnak, itulah yang berlaku n itulah yang kite perlu slesaikan..acap kali saya terpandang ayat "nothing is imposibble", so saya jdkan ungkapan itu sebagai pendorong untuk menyelesaikan masalah, manusia suma ada masalah, n manusia memerlukan masalah untuk mematangkan diri, kadang kala kita perlu berterima kasih dengan masalah, knp ye?..sbb xde hari ini, xde lah esok, so xde maslah yg xbleh selesai,andai langkah pertama kite bleh selesaikan, knp tidak masalah seterusnya kite bleh dngan memetik jari...hihihi (tipu sangat la klo petik jari pun bleh slesaikan masalh)..ehm itulah yg dinamakan masalah bleh mematangkan kite....untuk mendapatkan sesuatu yang baik, kite perlu mencari kunci penyelesaiannya....ehm terpanjang plak bersyarah, xpe yg baik jd bleh dijadikan teladan,yang buruk jd sempadan..just pengongsian walaupun xsberapa....

0 comments:

Thursday, December 24, 2009

ada jalan, ada penyelesaian..

Posted by ulfa at 6:29 AM
setelah berkurun lame xmengaupdate, kini saya kembali merajinkn diri untuk membloging...sebulan lebih sudah saya duk umah cuti semester, mcm2 berlaku, pahit maung, sedih gembira nak xnak tlah pun tertulis..

hampir seminggu kelas bermula, secara overall banyak kelas yang dah start jika dibandingkan sem lepas yangmana minggu pertama kuliah mcm xberapa ada kuliah, biasa la tu, lecture bagi chance kat kitorang menyesuaikan diri selepas kembali darpada rumah...

naik sem, bnyk cerita, bnyk gossip,mcm2...lain orang lain crita...ehm crita ku?best la jugak...

walaupun kurang 2 hari ckup sminggu saya berada di UKM tp fikiranku masih belum sampai UKM, dimana ye???entah la, mcm2 ku fikirkan, pelbagai perkara nk difikirkan, walaucmne pun, nk xnak, itulah yang berlaku n itulah yang kite perlu slesaikan..acap kali saya terpandang ayat "nothing is imposibble", so saya jdkan ungkapan itu sebagai pendorong untuk menyelesaikan masalah, manusia suma ada masalah, n manusia memerlukan masalah untuk mematangkan diri, kadang kala kita perlu berterima kasih dengan masalah, knp ye?..sbb xde hari ini, xde lah esok, so xde maslah yg xbleh selesai,andai langkah pertama kite bleh selesaikan, knp tidak masalah seterusnya kite bleh dngan memetik jari...hihihi (tipu sangat la klo petik jari pun bleh slesaikan masalh)..ehm itulah yg dinamakan masalah bleh mematangkan kite....untuk mendapatkan sesuatu yang baik, kite perlu mencari kunci penyelesaiannya....ehm terpanjang plak bersyarah, xpe yg baik jd bleh dijadikan teladan,yang buruk jd sempadan..just pengongsian walaupun xsberapa....

0 comments on "ada jalan, ada penyelesaian.."