abis sem dah....

6:47 PM Edit This 0 Comments »

FUH....

setelah sekian lame xmengupdate blog, nk kata xde masa, ada je, tp entah la...kemalasan telah melanda di saat2 nak  final exam....tp arini bukan nk kata rajin dah datang, tp sbb boring duk bilik, xde ape yang nk dibuat selepas pening kpala packing barang, dah 3 hari duk mengemas barang, tp sampai la ke hari ni, xsiap2 jua.....skit2 insyaallh, siap la tu....masih ada lagi sehari...sok nk balik dah..hihihi

exam kali ni saya tukar cara study, klo dlu study kat libry, sem ni, study kat bilik, ari pertama nk biasakan diri memang susah, mata asyik mejeling katil, seolah2 katil memanggil2 diriku, wlaucmne pun, xbleh ikutkan kata hati, nk ikut hati, sume xmenjadi, kadangkala kite kene lawan kata hati....dan kadangkala kite kene ikut kata hati...alhmdllh, hari pertama saya dapat tempuhinya....saya meneruskan sampai la penghujung exam...

mcm2 ujian la gak, 2 hari before first paper, saya kene jaga ank akk yang  belajar kat sini (UKM), memandangkan xde siapa yang nk jaga anknya, oleh kerana kelasnya 2 ari, akk tdo dibilik saya,sbb jauh nk ulang alik...xpela bukanya selalu, hatiku memujuk....hari pertama saya menjaganya, agak kekok sdikit, anknye pun xbiase lagi ngan saya, bile letak kat bilik, dia menangis, rase malu plak ngan jiran2 sebelah, xsedap plak menganggu orang lain study, saya membawa keluar mane yang patut, alhmdll lena juga di pangkuanku..tgahari skit, mamanya ambik bawa ke kelas, saya mengambil sedkit masa yang terluang untuk study...mlm tu, saya mintk kebenaran pada akk nk study libry...walaupun sekejap, tp rase berbaloi, pulun abis2 sbb ingat esok kene jaga lagi, mesti xdan nk baca...alhmdllh ALLAH permudahkan urusanku..

pada keesokkan harinya (ahad), saya menjaganya kat surau FST, senang klo ape2 hal dekat ngan maknya....alhmdllh xde masalh, cume petang tu je, meragam skit.....kesian kat akk, xsenang duduk dalam kuliah, ini lah ujian.......Alhmdllh ALLAH permudahkan urusanku untuk first paper..

Setelah  3 minggu memerah otak untuk exam , kini mase untuk memerah otak untuk kali kedua pula,nk pk mcmne nk kmas barang ni, nk letak mane, mcm2 bermain difikiranku....

sibuk mengemas barang, kami sempat lagi meluangkan masa main bowling bersama teman2,hihihi ...arini operasi megemas barang  kembali berjalan dengan lancarnya....

exam yang dah lepas tu, kite dah usaha, skrang masa untuk kite bertawakal, bak kata ayah "apa yang ditanam, itulah yang akn dituai" xkan la usaha kite sebegitu, nk result yang sebegini pula kan... ape2 pun....sumenye letak ditangan kita, kite yang mengerakkan ape yang kite hendak, ape yang kita impikan....isnyallh

abis dah.......

0 comments:

Wednesday, November 11, 2009

abis sem dah....

Posted by ulfa at 6:47 PM

FUH....

setelah sekian lame xmengupdate blog, nk kata xde masa, ada je, tp entah la...kemalasan telah melanda di saat2 nak  final exam....tp arini bukan nk kata rajin dah datang, tp sbb boring duk bilik, xde ape yang nk dibuat selepas pening kpala packing barang, dah 3 hari duk mengemas barang, tp sampai la ke hari ni, xsiap2 jua.....skit2 insyaallh, siap la tu....masih ada lagi sehari...sok nk balik dah..hihihi

exam kali ni saya tukar cara study, klo dlu study kat libry, sem ni, study kat bilik, ari pertama nk biasakan diri memang susah, mata asyik mejeling katil, seolah2 katil memanggil2 diriku, wlaucmne pun, xbleh ikutkan kata hati, nk ikut hati, sume xmenjadi, kadangkala kite kene lawan kata hati....dan kadangkala kite kene ikut kata hati...alhmdllh, hari pertama saya dapat tempuhinya....saya meneruskan sampai la penghujung exam...

mcm2 ujian la gak, 2 hari before first paper, saya kene jaga ank akk yang  belajar kat sini (UKM), memandangkan xde siapa yang nk jaga anknya, oleh kerana kelasnya 2 ari, akk tdo dibilik saya,sbb jauh nk ulang alik...xpela bukanya selalu, hatiku memujuk....hari pertama saya menjaganya, agak kekok sdikit, anknye pun xbiase lagi ngan saya, bile letak kat bilik, dia menangis, rase malu plak ngan jiran2 sebelah, xsedap plak menganggu orang lain study, saya membawa keluar mane yang patut, alhmdll lena juga di pangkuanku..tgahari skit, mamanya ambik bawa ke kelas, saya mengambil sedkit masa yang terluang untuk study...mlm tu, saya mintk kebenaran pada akk nk study libry...walaupun sekejap, tp rase berbaloi, pulun abis2 sbb ingat esok kene jaga lagi, mesti xdan nk baca...alhmdllh ALLAH permudahkan urusanku..

pada keesokkan harinya (ahad), saya menjaganya kat surau FST, senang klo ape2 hal dekat ngan maknya....alhmdllh xde masalh, cume petang tu je, meragam skit.....kesian kat akk, xsenang duduk dalam kuliah, ini lah ujian.......Alhmdllh ALLAH permudahkan urusanku untuk first paper..

Setelah  3 minggu memerah otak untuk exam , kini mase untuk memerah otak untuk kali kedua pula,nk pk mcmne nk kmas barang ni, nk letak mane, mcm2 bermain difikiranku....

sibuk mengemas barang, kami sempat lagi meluangkan masa main bowling bersama teman2,hihihi ...arini operasi megemas barang  kembali berjalan dengan lancarnya....

exam yang dah lepas tu, kite dah usaha, skrang masa untuk kite bertawakal, bak kata ayah "apa yang ditanam, itulah yang akn dituai" xkan la usaha kite sebegitu, nk result yang sebegini pula kan... ape2 pun....sumenye letak ditangan kita, kite yang mengerakkan ape yang kite hendak, ape yang kita impikan....isnyallh

abis dah.......

0 comments on "abis sem dah...."