mengisi masa hari krismes

5:00 AM Edit This 1 Comment »
sehari sblum hari krismes...
asyik t'pk, apa nk buat esok,(25/12/2009)(birthday ayahku) ramai kwan2 balik umh, masing2 ada komitmen tersendiri..hanya bebarapa kerat yang tiggl,pk punye pk ape nk buat dengan keratan tersebut, setelah beberapa detik, munculah sebuah idea untuk mengisi hari krismes keesokkan harinya.

fisrt:nk g joging
second:nk pergi rumah saedah makan rambutan....

setelah berbincang,masing2 berundur untuk pulang ke kamar sendiri...saya yang tnggl di bilik ain, trus melayari internet untuk mengisi masa2 yang terluang..nk study kononnye,tp xde benda nk stdy, kelas baru mule, just study name2 lecture je la ye...

keesokkan harinya...alhmdllh, plan pertama berjaya dilaksanakan, tp diubah mengikut kretiviti masing2...iaitu berjoging dlm mimpi di bilik masing2...hihihihi..tengahari dalam jam 12 tghri, kami berempat berangkat ke rumah saedah di dengkil yang mengambil masa dalm 20 minit...setibanya disana, nmpknya kami langkah kanan, trus lunch dengan muke yang xberapa malu, tp xpe, kami dah biasa ngan family saedah , parentnye pun ok...after lunch, kami mula beroperasi mengemas rumah tumpangan...selesai sume, kami ambik kedondong, makn skit, pastu g ambik rambutan, dalm 3 guni, tp apekan daya, dapat bwak balik 2 plastik, kononye nk bwak bekal hari ahad ni, itupun klo diorang xmakn,ngeh..ngeh..dalm jam enam, igat nk balik, hujan tetibe lebat, kami tnggu sehingga hujan reda,sdang menunggu sempat kami mkan nasi 2 3 pinggan, menambah nmpknya,almaklum,hujan katakan, laparla kononye tu,slesai mkan, kami minta diriuntuk pulang ke ukm, alhmdllh, kami tiba dengan selamat....

1 comments:

HaziratulQuds said...

mimpi tetap mainan tdor
tapi kdg2 mungkin satu petande
sape taw
ready jer utk ap2
hmm

Friday, December 25, 2009

mengisi masa hari krismes

Posted by ulfa at 5:00 AM
sehari sblum hari krismes...
asyik t'pk, apa nk buat esok,(25/12/2009)(birthday ayahku) ramai kwan2 balik umh, masing2 ada komitmen tersendiri..hanya bebarapa kerat yang tiggl,pk punye pk ape nk buat dengan keratan tersebut, setelah beberapa detik, munculah sebuah idea untuk mengisi hari krismes keesokkan harinya.

fisrt:nk g joging
second:nk pergi rumah saedah makan rambutan....

setelah berbincang,masing2 berundur untuk pulang ke kamar sendiri...saya yang tnggl di bilik ain, trus melayari internet untuk mengisi masa2 yang terluang..nk study kononnye,tp xde benda nk stdy, kelas baru mule, just study name2 lecture je la ye...

keesokkan harinya...alhmdllh, plan pertama berjaya dilaksanakan, tp diubah mengikut kretiviti masing2...iaitu berjoging dlm mimpi di bilik masing2...hihihihi..tengahari dalam jam 12 tghri, kami berempat berangkat ke rumah saedah di dengkil yang mengambil masa dalm 20 minit...setibanya disana, nmpknya kami langkah kanan, trus lunch dengan muke yang xberapa malu, tp xpe, kami dah biasa ngan family saedah , parentnye pun ok...after lunch, kami mula beroperasi mengemas rumah tumpangan...selesai sume, kami ambik kedondong, makn skit, pastu g ambik rambutan, dalm 3 guni, tp apekan daya, dapat bwak balik 2 plastik, kononye nk bwak bekal hari ahad ni, itupun klo diorang xmakn,ngeh..ngeh..dalm jam enam, igat nk balik, hujan tetibe lebat, kami tnggu sehingga hujan reda,sdang menunggu sempat kami mkan nasi 2 3 pinggan, menambah nmpknya,almaklum,hujan katakan, laparla kononye tu,slesai mkan, kami minta diriuntuk pulang ke ukm, alhmdllh, kami tiba dengan selamat....

1 comments on "mengisi masa hari krismes"

HaziratulQuds on January 6, 2010 at 9:00 PM said...

mimpi tetap mainan tdor
tapi kdg2 mungkin satu petande
sape taw
ready jer utk ap2
hmm