Mainkan Peranan kamu..

12:37 AM Edit This 0 Comments »
Mlam td aku tgok berita, cite pasal himpunan gaza, subhanallah, menitik air mata ku menahan sebak di dada,masih ada lagi insan yg prihatin di malaysia ni, yg kat stadium tu, semangatnye,masyaallh, tgok diorang rase naik Darah seluruh badan, kat Johor plak, bdak uitm skudai, wat solat hajat kat padang.yang kat dataran merdeka plak lain critenye,ada smpai kene tangkap....ermmmm

Ape peranan kite sebagai umat islam?????, walaupun kite xdapt bantu dari segi tenaga, atau wang ringgit, kite tolonglah same2 mendoakan kemenangan umat islam di gaza or dimana saje.

sebelum ini, aku amat fanatik dngn KFC,especially X meal( zingger burger + seketol Ayam)sangt sedap,nyam2... tp sskrang dah digantikan burger za'ba kat cafe tu,dan skang aku tngah cube melawan nafsu daripda membeli KFC.....bkan KFC sahaja, juga barangan lain ygmana duitnye disalurkan kepada israel dan AS,berkorban demi menyelamatkan umat islam..
ayuh!!! same-same kite BOIKOT barangan israel dan AS.

ada sesetegah memandang ringan,"alah sikit je" xkemana pun...EHEM... sikit-skit lame-lame jadi bukit, xgitu cik Kiah... klo sume orang yg beranggapan bergitu, habislah....
na'uzubillah..


Ayuh sahabat, ayuh teman...
kite tunjukkan peranan kite sbagai umat islam
bangun dari keselesaan,
marilah sama-sama kite merasai keperitan rakyat palasten,
ringankan diri menadah tangan,
memohon daripada TUHAN...
agar kemenangan dipihak yang benar..
wallahu'alam

0 comments:

Sunday, January 11, 2009

Mainkan Peranan kamu..

Posted by ulfa at 12:37 AM
Mlam td aku tgok berita, cite pasal himpunan gaza, subhanallah, menitik air mata ku menahan sebak di dada,masih ada lagi insan yg prihatin di malaysia ni, yg kat stadium tu, semangatnye,masyaallh, tgok diorang rase naik Darah seluruh badan, kat Johor plak, bdak uitm skudai, wat solat hajat kat padang.yang kat dataran merdeka plak lain critenye,ada smpai kene tangkap....ermmmm

Ape peranan kite sebagai umat islam?????, walaupun kite xdapt bantu dari segi tenaga, atau wang ringgit, kite tolonglah same2 mendoakan kemenangan umat islam di gaza or dimana saje.

sebelum ini, aku amat fanatik dngn KFC,especially X meal( zingger burger + seketol Ayam)sangt sedap,nyam2... tp sskrang dah digantikan burger za'ba kat cafe tu,dan skang aku tngah cube melawan nafsu daripda membeli KFC.....bkan KFC sahaja, juga barangan lain ygmana duitnye disalurkan kepada israel dan AS,berkorban demi menyelamatkan umat islam..
ayuh!!! same-same kite BOIKOT barangan israel dan AS.

ada sesetegah memandang ringan,"alah sikit je" xkemana pun...EHEM... sikit-skit lame-lame jadi bukit, xgitu cik Kiah... klo sume orang yg beranggapan bergitu, habislah....
na'uzubillah..


Ayuh sahabat, ayuh teman...
kite tunjukkan peranan kite sbagai umat islam
bangun dari keselesaan,
marilah sama-sama kite merasai keperitan rakyat palasten,
ringankan diri menadah tangan,
memohon daripada TUHAN...
agar kemenangan dipihak yang benar..
wallahu'alam

0 comments on "Mainkan Peranan kamu.."