ulfa! awak ni very careless!!!!

4:48 PM Posted In Edit This 5 Comments »
Entah kebarapa kali hal yang sama terjadi padaku, ini sume gara2 saya yang cuai, dan tidak beringat..

kelmarin saya decide nk pegi sogo untuk bertemu my cousin (anim),semalamnya (ari sabtu) dah janji nk kuar esoknya, pada keeseokkan harinya, rase mcm berat je nk pg, sluruh badan rase sengal2 n bengkak,coz main netball,orang lain main ok je,tp saya main sampai bengkak2,ye lah..mane taknye, dah berape sem pencen main, tetiba sem ni main plak...kesian urat2 dan saraf saya terkejut....huh, tp memandangkan dah janji ngan anim, so pg jugak la...

pagi tu sbelum nk pegi, cek dlu apa2 yang kurang dalam beg, ooooh tidak..wallet saya xde, agak cuak time tu..tp xpe cooldown, cari slow2..tp xde gak dalm bilik ni, dah puas punggah barang,tp xde gak..pastu cuba cari kat motor plak, mane tahu tnggal kat situ,fuh alhmdllh, semalaman wallet saya kat bakul motor,mujur xde sape yg perasan, or ada orang perasan dia biar je n berkata >>>lalainya budak ni<<<<

perjalanku dari UKM ke bank negara agak lancar,tidak lame sampai sogo, anim pun tiba, dan kami pun berurusan sebgai mana yang dijanjikan....selesai sudah sumenye, tetibe ada somthing yang memanggil saya untuk balik UKM segera, dengan segeranya saya membuka langkah n terpaksa meninggalkan anim makan n balik sorang2,mujur ada kawan yg nk berjumpe dengannya n dapat lah tman anim makan...sory ye anim.....

langkahku pantas untuk mengejar tren yang terdahulu yg boleh membawa saya pulang ke UKM, setibanya saya di bank negara, baru dapat ambik nafas, sementara menunggu kehadiran tren, saya meredakan jantung yang berdegup kencang, sambil2 tu tgok la barang2 yang bakal saya bwa pulang ke UKM..time tu saya sengaja tinggalkan wallet dalam plastik barang yang berwarna hitam, dalm fikiranku, klo orang nk ragut handbeg saya, xde pape yang berharga pun dalam tu, wallet dalm plastik hitam, so xde orang yang pandang plastik hitam tu...

tidak lame slepas itu,tren ke seremban telah tiba, n saya pun terus masuk dalam tren tanpa menoleh belakang lagi, apa yang saya pk, saya nk rebut seat kosong,nk duduk n nk tido sepanjang jalan....huhuhuhu (jgan meniru aksi ini...sangat selfish)
akhirnya matlamat saya nk tido sampai UKM telah pun tercapai, setibanya di stesen UKM, saya keluar,tp rase teragak2 nk kuar coz rase ada something missing, saya pandang seketika di seat saya td, tp xdapt tgok dengan teliti memandangkan pintu tren nk tutup n orang terlalu crowded..bila saya keluar, pintu dah tertutup rapat...ooooo tidak... sure!!!somthing missing... beg hitam yang ada wallet saya..wuuuuuuaaaaaaaaaa...cuai...cuai...cuai...
  

barang-barang yg penting!!!!



plastik hitam yang berisi barang berharga saya

rase nk nangis,tp malu kat orang ramai, lagipun memang salah sndiri...so..padan muka kat saya...tanpa lengah masa saya bergegas pg ke kaunter ticket,suruh orang yang jaga dalam tren tu tengok-tengok kan, mujur beliau mahu menolong dengan hati yg terbuka... hihihi, keaadaan smakin serabut, ape yg saya pk, matrik card, lesen motor, i/c, card bank....sume tu leceh n banyak duit jugak nk guna...

masa berlalu,tren dah lepas dua stesen,tp masih xjumpa lagi...erm akhirnya beliau suruh tinggalkan no phone,manelah tahu kat seremban nanti baru jumpe...daku pulang dengan hampa dan kelaparan,ape yang penting skarang, tawakkal pada ALLAH harap sesiapa yang menjumpainya adalah orang yang jujur,n saya menganggap ini adalah hikmah bagi ku,supaya jadikan pengajaran n beringat setiap langkah ku.

ape nk buat selepas ni???? duit xde...tp lapar....Alhamdllah. Allah permudahkan urusanku, masih ada insan yang menyangiku dan memberikan saya pertolongan, (Package duit n nasihat) huhuhu ...time kasih kerana mebantuku dan ambil berat tentangku...

malam tu, keaadaan ku tenang, rase mcm malas nk pk dah, tawakkal je la,klo ada tu memang rezki saya, klo xde tu, xpela.. mlm tu pula rezki ku datang lagi, saedah bawak laksa dari rumahnya, tepat pada masanya,saya memang kelaparan. saya pun tanpa lengah2 ke sana....setibanya disana kami berbual panjang, diorang pun suruh blok card bank capt2..
ingat nk blok esok je, sbb hati saya masih lagi mengatakan "menelah tahu,jap lagi ada berita gembira berkenaan wallet saya" ..tp atas nasihat kwan2 saya, saya pun blok pada mlm tu juga..alhmdllh layanan yg baik dari pihak bank..sempat beramah mesra lagi,..cit....n dapat berita yang agak gumbira...kelas jam 9 cancel..hihihi,so saya bleh la pg wat report awal skit...

tanpa ku sedari..,malm semakin tua, tandanya saya harus pulang ke kamar ku untuk beradu..cewah2...time tu rase tenang je mcm xde pape masalah, entah rase mcm hari2 biasa...n saya pun tidur dengan lena...Zzzzzzzz

pada keesokkan harinya (08/2/2010), agak liat nk g balai pagi2 morning.. hati masih berkata(manalah tahu jap lagi ada panggilan daripada sesiapa yg menjumpainya) nk sedapkan hati la kononye....  jam sedah menunjukkan pkul 8.25, tp masih tiada sebarang berita....saya pun melambatkan pegerakan, kemas bilik, cuci baju dan ape2 yang berkenaan...

selesai saya mncuci baju, ada 2misscall dan 1 msj di no mexis, dalam benak ku terpk..adakah???????? ....ish xmungkin...sebab semalam tinggalkan no phone celcom kat stesen..xpe la tgok je la sape....ehm???no yg xdikenali??? hatiku semakin ingin tahu siapakah dia???,mujur ada msj,lantas saya membukanya... "call segera
urgent.Yahani"...siapa pula ini, tnapa berlengah saya call no yg tertera...kring...kring..kring..

assalamualaikum, awak ulfa ke?
............ha, ye saya ulfa.........
ya ALLAH awak ni ulfa. very careless
saya xtido mlm cari no telofon awak, call sane sini xdapt..


ALHAMDULILLAH......
segala pujian bagi Allah..
akhirnye..........

petang tu saya ke nilai untuk mengambilnya, trime kasih xterhingga pada puan YAhani, hanya tuhan dapat balas jasa puan, semoga Allah murahkan rezki puan..amin

P/s: upa jangan leka..lalai dan cuai
       : upa lepas ni beringat skit
       :upa lepas ni hati-hati sentiasa.....
       : upa setiap tindakan dengar n nasihat orang lain.
....

5 comments:

wardah faqihah said...

salam alaik

fuhh..amat suspen :P

HaziratulQuds said...

aigoo
ngapain jadi nya begini buk!
mujur aja ad pn.yahani

haha
ulee!
blom tua da pelupa
haha

wann said...

camne nak kawin neh..muahaha

ulfa said...

wan: xpe,kawin tetap kwin,lupe dapat di atasi after kawin nanti...huhu

qud:tu maknenye aku dah nk tua n dah boleh kwin...agagaga :p. puan yahani sagt baik!!!!

wadh faqihah: wksamlm, suspen sekeja aja, suspen untuk beringat....hihihi

a z z a said...

suspen2..ermmm~
ingt 2 upa,lain kali jgn canggitu lg eh..^^




pas2,mse wid kawen nnti ko jgn xdtg eh..tau~

Sunday, February 7, 2010

ulfa! awak ni very careless!!!!

Posted by ulfa at 4:48 PM
Entah kebarapa kali hal yang sama terjadi padaku, ini sume gara2 saya yang cuai, dan tidak beringat..

kelmarin saya decide nk pegi sogo untuk bertemu my cousin (anim),semalamnya (ari sabtu) dah janji nk kuar esoknya, pada keeseokkan harinya, rase mcm berat je nk pg, sluruh badan rase sengal2 n bengkak,coz main netball,orang lain main ok je,tp saya main sampai bengkak2,ye lah..mane taknye, dah berape sem pencen main, tetiba sem ni main plak...kesian urat2 dan saraf saya terkejut....huh, tp memandangkan dah janji ngan anim, so pg jugak la...

pagi tu sbelum nk pegi, cek dlu apa2 yang kurang dalam beg, ooooh tidak..wallet saya xde, agak cuak time tu..tp xpe cooldown, cari slow2..tp xde gak dalm bilik ni, dah puas punggah barang,tp xde gak..pastu cuba cari kat motor plak, mane tahu tnggal kat situ,fuh alhmdllh, semalaman wallet saya kat bakul motor,mujur xde sape yg perasan, or ada orang perasan dia biar je n berkata >>>lalainya budak ni<<<<

perjalanku dari UKM ke bank negara agak lancar,tidak lame sampai sogo, anim pun tiba, dan kami pun berurusan sebgai mana yang dijanjikan....selesai sudah sumenye, tetibe ada somthing yang memanggil saya untuk balik UKM segera, dengan segeranya saya membuka langkah n terpaksa meninggalkan anim makan n balik sorang2,mujur ada kawan yg nk berjumpe dengannya n dapat lah tman anim makan...sory ye anim.....

langkahku pantas untuk mengejar tren yang terdahulu yg boleh membawa saya pulang ke UKM, setibanya saya di bank negara, baru dapat ambik nafas, sementara menunggu kehadiran tren, saya meredakan jantung yang berdegup kencang, sambil2 tu tgok la barang2 yang bakal saya bwa pulang ke UKM..time tu saya sengaja tinggalkan wallet dalam plastik barang yang berwarna hitam, dalm fikiranku, klo orang nk ragut handbeg saya, xde pape yang berharga pun dalam tu, wallet dalm plastik hitam, so xde orang yang pandang plastik hitam tu...

tidak lame slepas itu,tren ke seremban telah tiba, n saya pun terus masuk dalam tren tanpa menoleh belakang lagi, apa yang saya pk, saya nk rebut seat kosong,nk duduk n nk tido sepanjang jalan....huhuhuhu (jgan meniru aksi ini...sangat selfish)
akhirnya matlamat saya nk tido sampai UKM telah pun tercapai, setibanya di stesen UKM, saya keluar,tp rase teragak2 nk kuar coz rase ada something missing, saya pandang seketika di seat saya td, tp xdapt tgok dengan teliti memandangkan pintu tren nk tutup n orang terlalu crowded..bila saya keluar, pintu dah tertutup rapat...ooooo tidak... sure!!!somthing missing... beg hitam yang ada wallet saya..wuuuuuuaaaaaaaaaa...cuai...cuai...cuai...
  

barang-barang yg penting!!!!



plastik hitam yang berisi barang berharga saya

rase nk nangis,tp malu kat orang ramai, lagipun memang salah sndiri...so..padan muka kat saya...tanpa lengah masa saya bergegas pg ke kaunter ticket,suruh orang yang jaga dalam tren tu tengok-tengok kan, mujur beliau mahu menolong dengan hati yg terbuka... hihihi, keaadaan smakin serabut, ape yg saya pk, matrik card, lesen motor, i/c, card bank....sume tu leceh n banyak duit jugak nk guna...

masa berlalu,tren dah lepas dua stesen,tp masih xjumpa lagi...erm akhirnya beliau suruh tinggalkan no phone,manelah tahu kat seremban nanti baru jumpe...daku pulang dengan hampa dan kelaparan,ape yang penting skarang, tawakkal pada ALLAH harap sesiapa yang menjumpainya adalah orang yang jujur,n saya menganggap ini adalah hikmah bagi ku,supaya jadikan pengajaran n beringat setiap langkah ku.

ape nk buat selepas ni???? duit xde...tp lapar....Alhamdllah. Allah permudahkan urusanku, masih ada insan yang menyangiku dan memberikan saya pertolongan, (Package duit n nasihat) huhuhu ...time kasih kerana mebantuku dan ambil berat tentangku...

malam tu, keaadaan ku tenang, rase mcm malas nk pk dah, tawakkal je la,klo ada tu memang rezki saya, klo xde tu, xpela.. mlm tu pula rezki ku datang lagi, saedah bawak laksa dari rumahnya, tepat pada masanya,saya memang kelaparan. saya pun tanpa lengah2 ke sana....setibanya disana kami berbual panjang, diorang pun suruh blok card bank capt2..
ingat nk blok esok je, sbb hati saya masih lagi mengatakan "menelah tahu,jap lagi ada berita gembira berkenaan wallet saya" ..tp atas nasihat kwan2 saya, saya pun blok pada mlm tu juga..alhmdllh layanan yg baik dari pihak bank..sempat beramah mesra lagi,..cit....n dapat berita yang agak gumbira...kelas jam 9 cancel..hihihi,so saya bleh la pg wat report awal skit...

tanpa ku sedari..,malm semakin tua, tandanya saya harus pulang ke kamar ku untuk beradu..cewah2...time tu rase tenang je mcm xde pape masalah, entah rase mcm hari2 biasa...n saya pun tidur dengan lena...Zzzzzzzz

pada keesokkan harinya (08/2/2010), agak liat nk g balai pagi2 morning.. hati masih berkata(manalah tahu jap lagi ada panggilan daripada sesiapa yg menjumpainya) nk sedapkan hati la kononye....  jam sedah menunjukkan pkul 8.25, tp masih tiada sebarang berita....saya pun melambatkan pegerakan, kemas bilik, cuci baju dan ape2 yang berkenaan...

selesai saya mncuci baju, ada 2misscall dan 1 msj di no mexis, dalam benak ku terpk..adakah???????? ....ish xmungkin...sebab semalam tinggalkan no phone celcom kat stesen..xpe la tgok je la sape....ehm???no yg xdikenali??? hatiku semakin ingin tahu siapakah dia???,mujur ada msj,lantas saya membukanya... "call segera
urgent.Yahani"...siapa pula ini, tnapa berlengah saya call no yg tertera...kring...kring..kring..

assalamualaikum, awak ulfa ke?
............ha, ye saya ulfa.........
ya ALLAH awak ni ulfa. very careless
saya xtido mlm cari no telofon awak, call sane sini xdapt..


ALHAMDULILLAH......
segala pujian bagi Allah..
akhirnye..........

petang tu saya ke nilai untuk mengambilnya, trime kasih xterhingga pada puan YAhani, hanya tuhan dapat balas jasa puan, semoga Allah murahkan rezki puan..amin

P/s: upa jangan leka..lalai dan cuai
       : upa lepas ni beringat skit
       :upa lepas ni hati-hati sentiasa.....
       : upa setiap tindakan dengar n nasihat orang lain.
....

5 comments on "ulfa! awak ni very careless!!!!"

wardah faqihah on February 8, 2010 at 6:15 AM said...

salam alaik

fuhh..amat suspen :P

HaziratulQuds on February 8, 2010 at 6:36 AM said...

aigoo
ngapain jadi nya begini buk!
mujur aja ad pn.yahani

haha
ulee!
blom tua da pelupa
haha

wann said...

camne nak kawin neh..muahaha

ulfa on February 8, 2010 at 10:35 PM said...

wan: xpe,kawin tetap kwin,lupe dapat di atasi after kawin nanti...huhu

qud:tu maknenye aku dah nk tua n dah boleh kwin...agagaga :p. puan yahani sagt baik!!!!

wadh faqihah: wksamlm, suspen sekeja aja, suspen untuk beringat....hihihi

a z z a on February 10, 2010 at 9:27 PM said...

suspen2..ermmm~
ingt 2 upa,lain kali jgn canggitu lg eh..^^




pas2,mse wid kawen nnti ko jgn xdtg eh..tau~