saya garang ke?

9:52 AM Edit This 2 Comments »


muke yang garang + nk senyum jugak!!!

Bertemu lagi selepas dah lame xmenjenguk blog ku ini, erm kerajinan untuk mengupdate masih lagi tidak berpihak pada diriku,apa bleh wat....

title "Saya garang ke" sebenarnya persoalan dari saya sendiri,dan soalan ditujukan untuk kwan2 yang singgah blog ini,ha sila jawab....hampir 22 tahun saya hidup dibumi tuhan ini,Alhamdllah,tp baru hari ni persoalan ini timbul, sebenarnya dah lame tp rase xperlu je nk pk panjang,so ia pun berpanjangan...

erm ini la diriku, dari bangku sekolah lagi,rakan ku selalu menegur berkenaan rupa ku yang mcm orang xde perasan dan garang... bukan rakan sekolah saja, malah sesiapa yang pernah bertemu denganku walaupun beberapa detik....

"Takut la tgok muka upa, garang! mcm nk makan orang" pusing2 ini la perkataan yang acap kaliku dengari, walaupun xsebijik dan bulat2 mcm ayat ni, tp pusing2 makna yang sama juga.....TAKUT.....GARANG....MAKAN ORANG.....hihihihi, nk tergelak plak...tp ini la kenyataan bukan cobaan...

sampailah diriku menjejaki universiti, keaadaan rupaku ini tetap same mcm dlu, klo snyum pun, xikhlas....kuang3

rakan dan taulan kata saya garang coz saya xreti snyum dan ditambah lg muke bugisku so jadilah rupaku yang tidak mempunyai perasaan n garang....

inilah sejarah ku...
time kat sekolah dlu saya xsuke snyum, saya takut orang kata saya gatal lagilah klo salah orang, so apabila mind set saya dah mcm tu sekian lama, maka terbentuklah sendi2 yang liat di pipi ku,maka liatlah ia untuk senyum...

KESANYA....
walaupun saya senyum,orang kata saya xsenyum, orang kata saya garang...sombong,xde perasaan... aduyai.....padan muka aku!!!! ada sampai satu tahap rakanku yang kene jaga senyuman ku....apa bleh wat.saya sudah cube test senyum,tp snyum pun mcm xsnyum,hihihi.

so nk cite kat sini,jganla selalu wat hipotesis awal, walaupun rupaku nampak bengis, tp hatiku tidak sebengis rupaku itu...kan2,yang kenal saya, kenal lah mereka siapa diriku....pasni jgan la tkut2 nk tegur saya,klo muke saya mcm nk makan orang, anda bolehlah bercakap dengan saya dengan mata tertutup....agagaga

moral story!!!!!!!(4 my future)
t dah besar dah ada ank,latih anak snyum.
snyum dapat awet muda
senyum itu sedekah

sekian wasalam.

2 comments:

hood@sunny said...

garang~??? muka je cam garang.. ati.... sgtla lembut..
ecececeeceee

muka bugis mmg x leh nk buang ^__^

ulfa said...

ecececcece, sangt lembut???tersedak bca uda kata ni...hiihi

btul2, ayah pun cakap, memang xbleh watpe ngan muke bugis ni, kite senyum pun nampak garang..ouch...

Monday, February 1, 2010

saya garang ke?

Posted by ulfa at 9:52 AM


muke yang garang + nk senyum jugak!!!

Bertemu lagi selepas dah lame xmenjenguk blog ku ini, erm kerajinan untuk mengupdate masih lagi tidak berpihak pada diriku,apa bleh wat....

title "Saya garang ke" sebenarnya persoalan dari saya sendiri,dan soalan ditujukan untuk kwan2 yang singgah blog ini,ha sila jawab....hampir 22 tahun saya hidup dibumi tuhan ini,Alhamdllah,tp baru hari ni persoalan ini timbul, sebenarnya dah lame tp rase xperlu je nk pk panjang,so ia pun berpanjangan...

erm ini la diriku, dari bangku sekolah lagi,rakan ku selalu menegur berkenaan rupa ku yang mcm orang xde perasan dan garang... bukan rakan sekolah saja, malah sesiapa yang pernah bertemu denganku walaupun beberapa detik....

"Takut la tgok muka upa, garang! mcm nk makan orang" pusing2 ini la perkataan yang acap kaliku dengari, walaupun xsebijik dan bulat2 mcm ayat ni, tp pusing2 makna yang sama juga.....TAKUT.....GARANG....MAKAN ORANG.....hihihihi, nk tergelak plak...tp ini la kenyataan bukan cobaan...

sampailah diriku menjejaki universiti, keaadaan rupaku ini tetap same mcm dlu, klo snyum pun, xikhlas....kuang3

rakan dan taulan kata saya garang coz saya xreti snyum dan ditambah lg muke bugisku so jadilah rupaku yang tidak mempunyai perasaan n garang....

inilah sejarah ku...
time kat sekolah dlu saya xsuke snyum, saya takut orang kata saya gatal lagilah klo salah orang, so apabila mind set saya dah mcm tu sekian lama, maka terbentuklah sendi2 yang liat di pipi ku,maka liatlah ia untuk senyum...

KESANYA....
walaupun saya senyum,orang kata saya xsenyum, orang kata saya garang...sombong,xde perasaan... aduyai.....padan muka aku!!!! ada sampai satu tahap rakanku yang kene jaga senyuman ku....apa bleh wat.saya sudah cube test senyum,tp snyum pun mcm xsnyum,hihihi.

so nk cite kat sini,jganla selalu wat hipotesis awal, walaupun rupaku nampak bengis, tp hatiku tidak sebengis rupaku itu...kan2,yang kenal saya, kenal lah mereka siapa diriku....pasni jgan la tkut2 nk tegur saya,klo muke saya mcm nk makan orang, anda bolehlah bercakap dengan saya dengan mata tertutup....agagaga

moral story!!!!!!!(4 my future)
t dah besar dah ada ank,latih anak snyum.
snyum dapat awet muda
senyum itu sedekah

sekian wasalam.

2 comments on "saya garang ke?"

hood@sunny on February 2, 2010 at 7:47 AM said...

garang~??? muka je cam garang.. ati.... sgtla lembut..
ecececeeceee

muka bugis mmg x leh nk buang ^__^

ulfa on February 4, 2010 at 3:05 AM said...

ecececcece, sangt lembut???tersedak bca uda kata ni...hiihi

btul2, ayah pun cakap, memang xbleh watpe ngan muke bugis ni, kite senyum pun nampak garang..ouch...