Teman dikala sepi...

7:18 AM Edit This 0 Comments »

Huh! layang-layang jam ku menunjukkan pkul 10.37 am. ( adakah masa untuk tido????)

asalnya after isyak td, nk study skit ape yg sy belajar pg td coz  dalm kelas td sembang, nk fokus xbleh...ngantuuuuukkk....so nk mengelak daripada tido saya ambik keputusan untuk sembang..dengar la jugak, rase point penting, sy ambik, tp xdapt fokus la, masih samar2 ( ish2 xpatut2,mana azamku aritu) padahal note dah letak molek sebelahku ni..

Tp....                                                                                                                                                                  kemalasan telah melanda diriku, tnganku gatal nk buka leptop,rase2 nk bukak lagu...bile dah bukak, rase2 nak membaca blog kengkawan pula, dan pada waktu yg same, rase nk update yg telah lame ku tinggalkan ini, huh! bnyk betul merase sy,erm suke merase kot,patutla tutttt.......,ehm no idea la, rase xde menda yg best nk cite dalm blog ni... ( pira! harap je ada blog....)  

ehm....                                                                                                                                                               Hari ni kire cukp 2 minggu sy berada alam tahun tiga, kuliah berjalan cam biase, asemen xdpt lg..(bleh goyang kaki lg la gitu? agagagaga) tp petang td ter miss kelas tutor, sebb??????jeng...jeng....jeng.. ( ok xpe..abaikan)

yang nk citenye... A day in life in my new hostel.....cewah2 mcm gempak plak bunyinye kan....

Bermula la kehidupan tahun 3 ku, kehidupan yang agak baru, kini sy menetap di kolej ungku omar, kolej baruku, sy perlu menyesuaikan diri dengan persekitaran, memule agk kekok dan tetibe rindu kat za'ba....MOTIF???

tp selepas renovate bilik ni, sy dah  mule biasa... 
kini sy jd kan " bilik ku syurga ku" agagagagaga.

kehidupanku bermula secara solo, ceeeeewah......
xde la solo sngat pun, cume duk bilik single je pun..wawawawa
kali ni sy akn  terjdi orang kurang bercakap...dah la dlu pun kurang bercakap (ye ke cik upa oi...)

ku hnya ditemani beberapa menda yg xbernyawa, tp bermakna bg ku, diA setia menemaniku, diwaktu tidur,suke duka ku....huk3...

ha ni dia, menda2 yg xbernyawa ku.. dua ekor sy bawak tido, (eh,ekor ke) slebihnye simpan dalm almari...jom kite ta'ruf  jap ngan teman2 ku ini...( perlu ke????Motif..)

Pengomen 1: isyh2, xmatured btul la mu ni....

pengomen 2: ha'a la, cik ulfa, berapa umur awk skarang?

SAYA: *@#*%$#!~grrrrr...bleh sy truskan???


Ni namenye chubby....
name dia cmtu sbb dia memang chubby pun, nk wat cmne, terima la hakikat ye nak...dia yg sulung,ujud dalm idup ku start bulan 5/09... asal dari rantau panjang kelantan, sy bwanya balik jd temanku, time tu sy ada konvoi kat sane, tetibe rese nk bawanye pulang, ye lah dari kecik, seumur idup xpernh pun ada mcm2 ni, ni dah besar bangka baru nk try...ngeh3..  
satu kisah time short sem.......
chubby ni dpt ramai auntie, auntie asmak, auntie sanah n auntie ain...
chubby slalu kene buli ngan diorang, sabar je la..
diorang pnggl chubby sy ni COMBI.... ada ke patut???

xpatut2...


Satu lg,namenye Chibby,
sempena name chubby.. adik beradik kan, kene la name same..huhuhu
ujud dalm idup ku 28/5/09 pemberian dari someone special...
kini sy memanjakanye dari chubby....
ada satu kisah...
sy bwak chibby blik kg, nk bwak chubby besar sangt, so duk la ngan auntie2 tiri tu...
balik ngan akk n abg ipar... dlm kete sy kuar kan la si chibby ni, bile ank sedara sy nmpk, dia nk chibby ni,grrrrhh ngan paksa rela, bg je la, ngalah ngan budak2, nanti dia kata makcik dia xmatured plak..huk2 control2.... 
sy tgokkan je la dri jauh, pastu dia gigit telinga chibby ni, sy bleh sbar lg, sy lelap jap, control cool konon... yg sy xdapt trime, dia cabut mate si chibby ni..Warghhhhhh!!! dah buta sekor ni...
hodoh btul....

dah beberape minggu chibby xde mata,
nak menjahit pun, mase xmengzinkan,
so lame la dia membuta,
sampai la nk abis sem 3, time tu dah xbz,
ambik la mase skit jahit mate dia,

kini dia dah ada mata seperti sedia kala...hihihihi

kedua2 mendaalah yang selalu temanku dlm bilik yg sunyi ini....

.......Tamat sudah la......

0 comments:

Monday, July 6, 2009

Teman dikala sepi...

Posted by ulfa at 7:18 AM

Huh! layang-layang jam ku menunjukkan pkul 10.37 am. ( adakah masa untuk tido????)

asalnya after isyak td, nk study skit ape yg sy belajar pg td coz  dalm kelas td sembang, nk fokus xbleh...ngantuuuuukkk....so nk mengelak daripada tido saya ambik keputusan untuk sembang..dengar la jugak, rase point penting, sy ambik, tp xdapt fokus la, masih samar2 ( ish2 xpatut2,mana azamku aritu) padahal note dah letak molek sebelahku ni..

Tp....                                                                                                                                                                  kemalasan telah melanda diriku, tnganku gatal nk buka leptop,rase2 nk bukak lagu...bile dah bukak, rase2 nak membaca blog kengkawan pula, dan pada waktu yg same, rase nk update yg telah lame ku tinggalkan ini, huh! bnyk betul merase sy,erm suke merase kot,patutla tutttt.......,ehm no idea la, rase xde menda yg best nk cite dalm blog ni... ( pira! harap je ada blog....)  

ehm....                                                                                                                                                               Hari ni kire cukp 2 minggu sy berada alam tahun tiga, kuliah berjalan cam biase, asemen xdpt lg..(bleh goyang kaki lg la gitu? agagagaga) tp petang td ter miss kelas tutor, sebb??????jeng...jeng....jeng.. ( ok xpe..abaikan)

yang nk citenye... A day in life in my new hostel.....cewah2 mcm gempak plak bunyinye kan....

Bermula la kehidupan tahun 3 ku, kehidupan yang agak baru, kini sy menetap di kolej ungku omar, kolej baruku, sy perlu menyesuaikan diri dengan persekitaran, memule agk kekok dan tetibe rindu kat za'ba....MOTIF???

tp selepas renovate bilik ni, sy dah  mule biasa... 
kini sy jd kan " bilik ku syurga ku" agagagagaga.

kehidupanku bermula secara solo, ceeeeewah......
xde la solo sngat pun, cume duk bilik single je pun..wawawawa
kali ni sy akn  terjdi orang kurang bercakap...dah la dlu pun kurang bercakap (ye ke cik upa oi...)

ku hnya ditemani beberapa menda yg xbernyawa, tp bermakna bg ku, diA setia menemaniku, diwaktu tidur,suke duka ku....huk3...

ha ni dia, menda2 yg xbernyawa ku.. dua ekor sy bawak tido, (eh,ekor ke) slebihnye simpan dalm almari...jom kite ta'ruf  jap ngan teman2 ku ini...( perlu ke????Motif..)

Pengomen 1: isyh2, xmatured btul la mu ni....

pengomen 2: ha'a la, cik ulfa, berapa umur awk skarang?

SAYA: *@#*%$#!~grrrrr...bleh sy truskan???


Ni namenye chubby....
name dia cmtu sbb dia memang chubby pun, nk wat cmne, terima la hakikat ye nak...dia yg sulung,ujud dalm idup ku start bulan 5/09... asal dari rantau panjang kelantan, sy bwanya balik jd temanku, time tu sy ada konvoi kat sane, tetibe rese nk bawanye pulang, ye lah dari kecik, seumur idup xpernh pun ada mcm2 ni, ni dah besar bangka baru nk try...ngeh3..  
satu kisah time short sem.......
chubby ni dpt ramai auntie, auntie asmak, auntie sanah n auntie ain...
chubby slalu kene buli ngan diorang, sabar je la..
diorang pnggl chubby sy ni COMBI.... ada ke patut???

xpatut2...


Satu lg,namenye Chibby,
sempena name chubby.. adik beradik kan, kene la name same..huhuhu
ujud dalm idup ku 28/5/09 pemberian dari someone special...
kini sy memanjakanye dari chubby....
ada satu kisah...
sy bwak chibby blik kg, nk bwak chubby besar sangt, so duk la ngan auntie2 tiri tu...
balik ngan akk n abg ipar... dlm kete sy kuar kan la si chibby ni, bile ank sedara sy nmpk, dia nk chibby ni,grrrrhh ngan paksa rela, bg je la, ngalah ngan budak2, nanti dia kata makcik dia xmatured plak..huk2 control2.... 
sy tgokkan je la dri jauh, pastu dia gigit telinga chibby ni, sy bleh sbar lg, sy lelap jap, control cool konon... yg sy xdapt trime, dia cabut mate si chibby ni..Warghhhhhh!!! dah buta sekor ni...
hodoh btul....

dah beberape minggu chibby xde mata,
nak menjahit pun, mase xmengzinkan,
so lame la dia membuta,
sampai la nk abis sem 3, time tu dah xbz,
ambik la mase skit jahit mate dia,

kini dia dah ada mata seperti sedia kala...hihihihi

kedua2 mendaalah yang selalu temanku dlm bilik yg sunyi ini....

.......Tamat sudah la......

0 comments on "Teman dikala sepi..."