Kerdilnya diriku....

9:32 AM Edit This 3 Comments »

Malam ini, rase xbleh tido, sbb dah tido siang td kot, tetibe saya rase nak dengar lagu yang dibawa oleh  suhaimi ex-in-team  " Senandung Selawat". first time saya mendengar lagu ini, hati saya trus terpaut dengan lagu ni, lagu yang mendayu dan sangat best, bile saya mendengarnya, saya rasa sangat bahagia, aman menusuk kalbuku, so mlm ni saya nk dengar satu lagu ni je. saya open kat winamp and repeat......hihihihi.

mula-mula saya bukak berita pasal isu "Bekas menteri kesihatan lompat parti"...more

klik..klik..klik...

Sedang jariku ligat mengelik mouse ni... satu persatu blog sahabat-sahabat saya bukak, tiba-tiba mataku menyinggah di satu tajuk "kembali" from cousin..rasa macam menarik... mata ku meneruskan membaca ape yang terkandung disebalik tajuk itu....baca...baca.... dan terus membaca.

Kisah sahabatnya yang telah meninggal dunia akibat kemalangan di negera Anbiya', kata-kata yang bermadah, sungguh menyentuh perasaanku, MASYAALLAH, tingginya ilmu mu, sehingga dapat menyentuh perasaan ku...ada satu ayat yang amat terkesan pada diriku "menjadi anak2 akhirat yg melihat dunia dari jendela akhirat " . saya sudah membayangi jika diriku ditempat arwah, mengintai senario dunia, keindahan fatamorgana, lalai dengan kealpaan. 

Lalu permata jernih jatuh membasahi pipiku, disulami dendangan lagu selawat junjungan itu, deras menderu terus membasahi pipiku...bertapa kerdilnya diriku ini, bertapa ceteknya ilmuku ini, bertapa lekanya diriku ini.....

Hatiku semakin melonjak ingin mengetahui lebih lanjut, lalu ku klik link blog yang telah diberi oleh cousinku, -Blog Allahyarham yg xsempat dikemaskini- 

Ya Allah, sangat menyentuh hatiku, blog terakhir arwah.. hajat tidak kesampaian untuk pulang ke malaysia bertemu ibu bapanya yang sangat dirinduinya.... 

Benarlah kalam tanzil, "Setiap manusia merasai mati", jodoh maut ditangan Tuhan, Allah akan menarik mana-mana nyawa hambanya yang DIA kehendaki.... apabila tiba ajalnya tiba, tidak tertangguh walaupun sesaat pun, nyawanya akan dicabut.

YA ALLAH, beratnya dosaku ini, masihkah ada masa untuk aku menebusnya, masihkah ada ruang untuk aku mendapat keaampunan mu...

Ya ALLAH... jangan la engkau matikanku, melainkan di dalam iman..

AMIN YA RABBALALAMIN......

3 comments:

Atiqah said...

sahabat tu Ammar Zulkifli kn..mse dpt tau arwah meninggal dunia., mlm tu bru je result sem 2 kuar..bru terasa nk happy tbe2 dpt berita sedih tu..terus x tau nk kata pe..semunye mcm tersentak..speechless..arwah mmg sorg yg sgt hebat dan soleh..moga beliau ditempatkan di kalangan org2 yg Allah redhai..

ulfa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ulfa said...

ha'a, walaupun saya xkenal, selepas explore blog arwah, serba sedikit tahu personalitynya bagaimana...untungnya ibu bapa yang mempunyai ank soleh sepertinya, masyallah, blum tahu dapat dicari ganti, semoga arwah berada dalam golongan yang dijanjikan ALLAH..Amin...

Saturday, July 18, 2009

Kerdilnya diriku....

Posted by ulfa at 9:32 AM

Malam ini, rase xbleh tido, sbb dah tido siang td kot, tetibe saya rase nak dengar lagu yang dibawa oleh  suhaimi ex-in-team  " Senandung Selawat". first time saya mendengar lagu ini, hati saya trus terpaut dengan lagu ni, lagu yang mendayu dan sangat best, bile saya mendengarnya, saya rasa sangat bahagia, aman menusuk kalbuku, so mlm ni saya nk dengar satu lagu ni je. saya open kat winamp and repeat......hihihihi.

mula-mula saya bukak berita pasal isu "Bekas menteri kesihatan lompat parti"...more

klik..klik..klik...

Sedang jariku ligat mengelik mouse ni... satu persatu blog sahabat-sahabat saya bukak, tiba-tiba mataku menyinggah di satu tajuk "kembali" from cousin..rasa macam menarik... mata ku meneruskan membaca ape yang terkandung disebalik tajuk itu....baca...baca.... dan terus membaca.

Kisah sahabatnya yang telah meninggal dunia akibat kemalangan di negera Anbiya', kata-kata yang bermadah, sungguh menyentuh perasaanku, MASYAALLAH, tingginya ilmu mu, sehingga dapat menyentuh perasaan ku...ada satu ayat yang amat terkesan pada diriku "menjadi anak2 akhirat yg melihat dunia dari jendela akhirat " . saya sudah membayangi jika diriku ditempat arwah, mengintai senario dunia, keindahan fatamorgana, lalai dengan kealpaan. 

Lalu permata jernih jatuh membasahi pipiku, disulami dendangan lagu selawat junjungan itu, deras menderu terus membasahi pipiku...bertapa kerdilnya diriku ini, bertapa ceteknya ilmuku ini, bertapa lekanya diriku ini.....

Hatiku semakin melonjak ingin mengetahui lebih lanjut, lalu ku klik link blog yang telah diberi oleh cousinku, -Blog Allahyarham yg xsempat dikemaskini- 

Ya Allah, sangat menyentuh hatiku, blog terakhir arwah.. hajat tidak kesampaian untuk pulang ke malaysia bertemu ibu bapanya yang sangat dirinduinya.... 

Benarlah kalam tanzil, "Setiap manusia merasai mati", jodoh maut ditangan Tuhan, Allah akan menarik mana-mana nyawa hambanya yang DIA kehendaki.... apabila tiba ajalnya tiba, tidak tertangguh walaupun sesaat pun, nyawanya akan dicabut.

YA ALLAH, beratnya dosaku ini, masihkah ada masa untuk aku menebusnya, masihkah ada ruang untuk aku mendapat keaampunan mu...

Ya ALLAH... jangan la engkau matikanku, melainkan di dalam iman..

AMIN YA RABBALALAMIN......

3 comments on "Kerdilnya diriku...."

Atiqah on July 18, 2009 at 11:04 PM said...

sahabat tu Ammar Zulkifli kn..mse dpt tau arwah meninggal dunia., mlm tu bru je result sem 2 kuar..bru terasa nk happy tbe2 dpt berita sedih tu..terus x tau nk kata pe..semunye mcm tersentak..speechless..arwah mmg sorg yg sgt hebat dan soleh..moga beliau ditempatkan di kalangan org2 yg Allah redhai..

ulfa on July 19, 2009 at 6:41 AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ulfa on July 19, 2009 at 6:41 AM said...

ha'a, walaupun saya xkenal, selepas explore blog arwah, serba sedikit tahu personalitynya bagaimana...untungnya ibu bapa yang mempunyai ank soleh sepertinya, masyallah, blum tahu dapat dicari ganti, semoga arwah berada dalam golongan yang dijanjikan ALLAH..Amin...