6 minggu sudah..

9:29 PM Edit This 8 Comments »
Hari ni first paper, untuk final exam sesi 2010/2011..yea!! 2 paper more ..pastu nk konvo..pastu nk keje..pastu..pastu..... bla..bla..Alahmdllah.
ok...bukan tu sebenarnye nk cite, kembali kepada tajuk asal.....

Hari ni baby saya dah masuk 6 minggu, selapas DR sahkan saya pregnent jumaat lepas ( 8/4/2011). Alhamdllh, semoga baby dalam kandungan dan ibunya sihat...

mengikut pembacaan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai keadaan baby saya mcm ni:


"Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan masih seperti tunas.Pada minggu ini pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru,kelenjar tiroid dan jantung."

xsabar nk tunggu minggu depan, minggu ke 7 dah boleh buat buku, untuk rawatan selanjutnye untuk baby...hihihi

Seronok rasenye...suami melayan saya mcm pemaisuri....
ini semua berkat doa nenek g umrah hari 2, pesan kat nenek mintak dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. mak mentua pulak, suh ada anak lepas abis belajar......
Alhmdllh, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya....


Syuku..syukur..syukur...

8 comments:

Atiqah said...

tahniah ulfa..wahh huda ngn wardah mst happy dgq bakal nk timang ank sedara...hehe...nnt kalo ada kesempatan mai la sggh umah tiqah kat bndar bru bangi..dkt sgt dgn stesen mnyk petronas sek 1 tu...

cik dila said...

upa!!!congratz dear!!awat xannouce besar2an..baru tahu ni..heheh

hood@sunny said...

Mabruk2!

Semoga dipermudahkan segala urusan, dicukupkan segala keperluan dan dihilangkan segala kesusahan...

Doa dari jauh, barat lembah Nil~

ulfa said...

a'ah : time kasih...hihi hepi agaknye..bertambah umat Nabi..insyallh,jika ada kesempatan kami singgah no..

mida: trimes, kene wat annouce ke? hihi tokseh lah dulu, nanti diorang tahu sendiri le...yang pentng korang doakan aku ek..nanti raye..klo ada rezki kita jumpe, tp bby dalm perut lagi..

huda: syukran..amin ya rabb..maqbul doa dibumi anbiya' sane..

sentiasa doakan kesejahteraan kami ye...

Anonymous said...

Salam Uppa...Tahniah...sonok sgt tgk org yang diberi rezki pregnant
(sbnrnya trase trgn nk pregnantgak..hehehe) jg leklok ye bby dlm kandungan 2...dikesempatan ni nk ucapkan selamat menjadi ibu mitahli n isteri yang solehah serta sahabatku selama 4 tahun kte mengharungi pahit manis bergelar siswazah...
Semoga Ukhwah kte berkekalan...Aminn..-YAM_ADIK(UKM)-

Norlin Sabuti said...

congrats ulfa!!!!!!!!!!!!!!
yay~ nk dpt ank buah baru lg! weee~

HaziratulQuds said...

Tercapai hasrat nak konvo ngan perut besar. Yeay~! Take care~

ulfa said...

YAM: terime kasih, semoge yam pun akan dapat rezki itu juga..amin..trime kasih doakan saya..

bibit: maceh2..ni ank sedare yg keberape?

quds:agagaga..mudah-mudahan...plan
baik punya..

Sunday, April 10, 2011

6 minggu sudah..

Posted by ulfa at 9:29 PM
Hari ni first paper, untuk final exam sesi 2010/2011..yea!! 2 paper more ..pastu nk konvo..pastu nk keje..pastu..pastu..... bla..bla..Alahmdllah.
ok...bukan tu sebenarnye nk cite, kembali kepada tajuk asal.....

Hari ni baby saya dah masuk 6 minggu, selapas DR sahkan saya pregnent jumaat lepas ( 8/4/2011). Alhamdllh, semoga baby dalam kandungan dan ibunya sihat...

mengikut pembacaan daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai keadaan baby saya mcm ni:


"Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan masih seperti tunas.Pada minggu ini pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru,kelenjar tiroid dan jantung."

xsabar nk tunggu minggu depan, minggu ke 7 dah boleh buat buku, untuk rawatan selanjutnye untuk baby...hihihi

Seronok rasenye...suami melayan saya mcm pemaisuri....
ini semua berkat doa nenek g umrah hari 2, pesan kat nenek mintak dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. mak mentua pulak, suh ada anak lepas abis belajar......
Alhmdllh, Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya....


Syuku..syukur..syukur...

8 comments on "6 minggu sudah.."

Atiqah on April 11, 2011 at 12:59 AM said...

tahniah ulfa..wahh huda ngn wardah mst happy dgq bakal nk timang ank sedara...hehe...nnt kalo ada kesempatan mai la sggh umah tiqah kat bndar bru bangi..dkt sgt dgn stesen mnyk petronas sek 1 tu...

cik dila on April 11, 2011 at 1:46 AM said...

upa!!!congratz dear!!awat xannouce besar2an..baru tahu ni..heheh

hood@sunny on April 11, 2011 at 6:07 AM said...

Mabruk2!

Semoga dipermudahkan segala urusan, dicukupkan segala keperluan dan dihilangkan segala kesusahan...

Doa dari jauh, barat lembah Nil~

ulfa on April 11, 2011 at 6:35 AM said...

a'ah : time kasih...hihi hepi agaknye..bertambah umat Nabi..insyallh,jika ada kesempatan kami singgah no..

mida: trimes, kene wat annouce ke? hihi tokseh lah dulu, nanti diorang tahu sendiri le...yang pentng korang doakan aku ek..nanti raye..klo ada rezki kita jumpe, tp bby dalm perut lagi..

huda: syukran..amin ya rabb..maqbul doa dibumi anbiya' sane..

sentiasa doakan kesejahteraan kami ye...

Anonymous said...

Salam Uppa...Tahniah...sonok sgt tgk org yang diberi rezki pregnant
(sbnrnya trase trgn nk pregnantgak..hehehe) jg leklok ye bby dlm kandungan 2...dikesempatan ni nk ucapkan selamat menjadi ibu mitahli n isteri yang solehah serta sahabatku selama 4 tahun kte mengharungi pahit manis bergelar siswazah...
Semoga Ukhwah kte berkekalan...Aminn..-YAM_ADIK(UKM)-

Norlin Sabuti on April 15, 2011 at 4:35 AM said...

congrats ulfa!!!!!!!!!!!!!!
yay~ nk dpt ank buah baru lg! weee~

HaziratulQuds on April 15, 2011 at 7:25 AM said...

Tercapai hasrat nak konvo ngan perut besar. Yeay~! Take care~

ulfa on April 17, 2011 at 1:39 AM said...

YAM: terime kasih, semoge yam pun akan dapat rezki itu juga..amin..trime kasih doakan saya..

bibit: maceh2..ni ank sedare yg keberape?

quds:agagaga..mudah-mudahan...plan
baik punya..