puteriku sayang part 2

6:37 AM Edit This 2 Comments »
Bismillahirahmannirahhim...

testing..testing.. one two three..
ok line clear, baby sedang matindro (tido dalam bahasa bugis).
nak sambung cerita daripada part 1.

Sampai mane ek..%^%&%&*^(*(*..ok dah dapat line
selepas operate, kene pakai baju wap, time tu bius xabis lagi, badan rase menggigil sangat..ageagegegegege.. ha mcmtu bunyinye, gigi berlage-lage xbleh ketap, rase mcam mayat pun ada, tu yang kene pakai baju wap, dia masukkan wap, untuk saya rase selesa dan panas, tp masih lagi kesejukan, nk dekat 2 jam dalam baju tu, berape kali bangun tido dah, bukak mate tempat yg same juga...dengar2 jugak diorang suruh nurse wad 16 ambik patient, tunggu punye tunggu xde sape yang datamg nk menjemput kembali ke wad...last2 diorang sorong saya ke mane entah (duk sebelah bilik bersalin normal), dengar la diorang push2..ngeri pulak dengar nye, terjerit2..hihihi. duk terbaring kat situ lame jugak, nk tido xsenang, luka operation semakin terase, sakit bangat.....

sambil menahan sakit, sambil tu tgok Dr kehulu hilir menguruskan baby-baby sekalian, termasuk lah baby saya, time tu duk pikir, kalau baby saya bawak naik sekali ke wad, mcmne saya nk jaga dalam keadaan saya yg begini, oh tidak...Alhmdllh, Dr kate baby saya kene tahan wad lain coz pernafasan laju (dalam hati rase syukur) bukan ape risau xdapt menguruskan sendiri. selang beberape minit ada sorang patient amoi vietnam duk sebelah katil saya, dia pun kene operation. dia pandang saya lepastu dia speaking "plung.. pleng..plung..pleng.." lebih kurang cmtu la bahasa vietnam dia..hihihi. saya senyum hanya balas " i'm malaysian", dia ingat saya orang vietnam juga, nk tergelak rase, tp xbleh gelak coz sakit yang amat..selang beberape minit dia pandang lagi, dia cakap " sakit", oh..dia pandai cakpa malysia juga , sembang la sikit2, dia dah duk malysia 3 tahun pandai la jugak, bile dia xpaham soalan saya, dia senyum je..hihihihi..

-------------------------- dipendekkan cerita,---------------------------------------------- naik wad jap 10.45 malm, hari ahad keluar wad, tp baby kene tahan lagi, so berulang tiap2 hari dari bangi ke serdang, then ari selase baru baby keluar, hari rabu ayah ambik balik johor berpantang kat johor....

selepas sepakat ngan husband, nama yang yang dipilih untuk puteri pertama kami ialah
DAMIA AMANI
nama yg xde dalam list time pregnant, asalnye nk bg nama Aisyah...tp entah last minute tukar....hihihi, harapan Ummi & Baba agar damia jadi anak yang solehah, dan sebijak namanya..Isyallah,,

* gambar damia akan di uploud next post, xtranfer lagi dari camera...

2 comments:

Abu 'Ubaadah, Abdul Haliim MRARSRS said...

salam
anak kita ceaser juga
kenapa tahnik hari ke tujuh tak hari pertama?

ulfa said...

ABU....tahniq ari ke tujuh coz ikut sunah nabi..nak dapatkan pahala ikut sunnah, klo boleh mintk orang yg soleh2 buatkan tahniq, supaya mulutnya manis seperti orang yg salih tu..

Saturday, March 3, 2012

puteriku sayang part 2

Posted by ulfa at 6:37 AM
Bismillahirahmannirahhim...

testing..testing.. one two three..
ok line clear, baby sedang matindro (tido dalam bahasa bugis).
nak sambung cerita daripada part 1.

Sampai mane ek..%^%&%&*^(*(*..ok dah dapat line
selepas operate, kene pakai baju wap, time tu bius xabis lagi, badan rase menggigil sangat..ageagegegegege.. ha mcmtu bunyinye, gigi berlage-lage xbleh ketap, rase mcam mayat pun ada, tu yang kene pakai baju wap, dia masukkan wap, untuk saya rase selesa dan panas, tp masih lagi kesejukan, nk dekat 2 jam dalam baju tu, berape kali bangun tido dah, bukak mate tempat yg same juga...dengar2 jugak diorang suruh nurse wad 16 ambik patient, tunggu punye tunggu xde sape yang datamg nk menjemput kembali ke wad...last2 diorang sorong saya ke mane entah (duk sebelah bilik bersalin normal), dengar la diorang push2..ngeri pulak dengar nye, terjerit2..hihihi. duk terbaring kat situ lame jugak, nk tido xsenang, luka operation semakin terase, sakit bangat.....

sambil menahan sakit, sambil tu tgok Dr kehulu hilir menguruskan baby-baby sekalian, termasuk lah baby saya, time tu duk pikir, kalau baby saya bawak naik sekali ke wad, mcmne saya nk jaga dalam keadaan saya yg begini, oh tidak...Alhmdllh, Dr kate baby saya kene tahan wad lain coz pernafasan laju (dalam hati rase syukur) bukan ape risau xdapt menguruskan sendiri. selang beberape minit ada sorang patient amoi vietnam duk sebelah katil saya, dia pun kene operation. dia pandang saya lepastu dia speaking "plung.. pleng..plung..pleng.." lebih kurang cmtu la bahasa vietnam dia..hihihi. saya senyum hanya balas " i'm malaysian", dia ingat saya orang vietnam juga, nk tergelak rase, tp xbleh gelak coz sakit yang amat..selang beberape minit dia pandang lagi, dia cakap " sakit", oh..dia pandai cakpa malysia juga , sembang la sikit2, dia dah duk malysia 3 tahun pandai la jugak, bile dia xpaham soalan saya, dia senyum je..hihihihi..

-------------------------- dipendekkan cerita,---------------------------------------------- naik wad jap 10.45 malm, hari ahad keluar wad, tp baby kene tahan lagi, so berulang tiap2 hari dari bangi ke serdang, then ari selase baru baby keluar, hari rabu ayah ambik balik johor berpantang kat johor....

selepas sepakat ngan husband, nama yang yang dipilih untuk puteri pertama kami ialah
DAMIA AMANI
nama yg xde dalam list time pregnant, asalnye nk bg nama Aisyah...tp entah last minute tukar....hihihi, harapan Ummi & Baba agar damia jadi anak yang solehah, dan sebijak namanya..Isyallah,,

* gambar damia akan di uploud next post, xtranfer lagi dari camera...

2 comments on "puteriku sayang part 2"

Abu 'Ubaadah, Abdul Haliim MRARSRS on March 27, 2012 at 8:47 AM said...

salam
anak kita ceaser juga
kenapa tahnik hari ke tujuh tak hari pertama?

ulfa on April 21, 2012 at 11:20 PM said...

ABU....tahniq ari ke tujuh coz ikut sunah nabi..nak dapatkan pahala ikut sunnah, klo boleh mintk orang yg soleh2 buatkan tahniq, supaya mulutnya manis seperti orang yg salih tu..