layakkah aku untuk syurga-Mu

8:49 AM Edit This 1 Comment »
Bismillahirrahmanirrahim...........

to love someone is nothingto be loved by someone is somethingto be loved by someone you loveis Exciting,but to be loved by ALLAH is everything.

Masih ada waktu untuk post, biarpun mencuri masa, setiap kali ingin mengintai blog, Damia sering memanggilku...teringat pesan ayah: " time bujang ni lah, perbanyakkan mengaji, berbakti pada mak, nanti dah kawin dah ada anak, susah dah nk ngaji selalu".. hanya muqadimah, bukan ini yang ingin ku ceritakan..

qabla zalik, ayuh hayati lagu ni jap..
layaaaannnnnn



.


Aku hanya seorang Umar,
kemuliaan ku kerna Islam,
semua ke syurga, kecuali dia,
ku bimbangi dialah diri ku..

Satu rangkap yang amat terkesan pada diriku, Masyaallah, seorang khalifah yang bimbang akan dirinya tidak masuk ke syurga, bagaimana dengan kita yang hanya manusia biasa????

Sejak kebelakangan ni, aku sering mimpi tentang kematian, mimpi arwah puang Mindi ( mak kepada nenek), atok yek ( atuk belah ayah), ada satu ketika tu aku mimpi orang ramai mengusung jenazah, aku hanya ikut daripada belakang, and sebenarnye jenazah tu adalah diriku...teresak-esak aku menangis bila tersedar dari tido, aku betul2 menangis!!!

Ya Ghafar...

Solehahkah aku sebagai isteri Mohd Khairul Anwar?
Solehahkah aku sebagai anak Mohd Lamappanganro dan Rokiah?
Mithalikah aku sebagai Ummi Damia?

sudah cukup solehahkah aku nk msuk syurga-Mu, teringat satu hadis Nabi SAW"

“Apabila seseorang wanita melakukan solat lima waktu, puasa Ramadan, memelihara maruahnya, dan taat suami, maka masuklah mana-mana pintu syurga yang kamu kehendaki.”

Seroang wanita memang mudah masuk ke syurga berbanding lelaki. Ini kerana, jika seorang wanita itu betul-betul follow apa yang telah ditetapkan dalam agama islam. Syurga adalah tempatnya,wanita cukup Mudah masuk syurga dengan Syarat Taat kepada suami.


" Ya Allah jangan engkau matikan aku, melainkan di dalam Iman"

Damia Amani

11:26 PM Edit This 1 Comment »
kesinambungan daripada post part 1 & Part 2

Damia Amani bte Mohd Khairul Anwar

hari ke-6
baru pulang dari sepital

yeah..sukenye berpantang di johor


tahniq hari ke-7

tekun Baba cukur rambut..
haluuuus

hari ke 27
ke weeding uncle Muaz

latest
dah 3 bulan lebih.

“Ya Tuhan kami berikanlah kepada kami pasangan dan anak-anak (zuriat) yang menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin kepada orang yang bertakwa.”


puteriku sayang part 2

6:37 AM Edit This 2 Comments »
Bismillahirahmannirahhim...

testing..testing.. one two three..
ok line clear, baby sedang matindro (tido dalam bahasa bugis).
nak sambung cerita daripada part 1.

Sampai mane ek..%^%&%&*^(*(*..ok dah dapat line
selepas operate, kene pakai baju wap, time tu bius xabis lagi, badan rase menggigil sangat..ageagegegegege.. ha mcmtu bunyinye, gigi berlage-lage xbleh ketap, rase mcam mayat pun ada, tu yang kene pakai baju wap, dia masukkan wap, untuk saya rase selesa dan panas, tp masih lagi kesejukan, nk dekat 2 jam dalam baju tu, berape kali bangun tido dah, bukak mate tempat yg same juga...dengar2 jugak diorang suruh nurse wad 16 ambik patient, tunggu punye tunggu xde sape yang datamg nk menjemput kembali ke wad...last2 diorang sorong saya ke mane entah (duk sebelah bilik bersalin normal), dengar la diorang push2..ngeri pulak dengar nye, terjerit2..hihihi. duk terbaring kat situ lame jugak, nk tido xsenang, luka operation semakin terase, sakit bangat.....

sambil menahan sakit, sambil tu tgok Dr kehulu hilir menguruskan baby-baby sekalian, termasuk lah baby saya, time tu duk pikir, kalau baby saya bawak naik sekali ke wad, mcmne saya nk jaga dalam keadaan saya yg begini, oh tidak...Alhmdllh, Dr kate baby saya kene tahan wad lain coz pernafasan laju (dalam hati rase syukur) bukan ape risau xdapt menguruskan sendiri. selang beberape minit ada sorang patient amoi vietnam duk sebelah katil saya, dia pun kene operation. dia pandang saya lepastu dia speaking "plung.. pleng..plung..pleng.." lebih kurang cmtu la bahasa vietnam dia..hihihi. saya senyum hanya balas " i'm malaysian", dia ingat saya orang vietnam juga, nk tergelak rase, tp xbleh gelak coz sakit yang amat..selang beberape minit dia pandang lagi, dia cakap " sakit", oh..dia pandai cakpa malysia juga , sembang la sikit2, dia dah duk malysia 3 tahun pandai la jugak, bile dia xpaham soalan saya, dia senyum je..hihihihi..

-------------------------- dipendekkan cerita,---------------------------------------------- naik wad jap 10.45 malm, hari ahad keluar wad, tp baby kene tahan lagi, so berulang tiap2 hari dari bangi ke serdang, then ari selase baru baby keluar, hari rabu ayah ambik balik johor berpantang kat johor....

selepas sepakat ngan husband, nama yang yang dipilih untuk puteri pertama kami ialah
DAMIA AMANI
nama yg xde dalam list time pregnant, asalnye nk bg nama Aisyah...tp entah last minute tukar....hihihi, harapan Ummi & Baba agar damia jadi anak yang solehah, dan sebijak namanya..Isyallah,,

* gambar damia akan di uploud next post, xtranfer lagi dari camera...

puteriku sayang-17/11/2011 part-1

6:13 AM Edit This 0 Comments »
bismillahirahmanirahim....

masih lagi diberikan kesempatan menaip, 1st entry tahun 2012..tahun 2011 hanya 11 entry SAHAJA, hahaha, ape la, serupa mcm xde blog...x x x x , xsempat + malas,2 le penyakitnye..

ok, kembali kepada tajuk Asal...

just nk share pengalaman melahirkan puteri kami..

12/11/2011 (sunday)
at Jeram (rumah mak mentua)
check up kandungan + blood pressure
akhir2 kandungan tetibe dapat hight blood pressure pulak, so kene check 2 kali sehari. Alhmdllh, masih lagi normal 120/90.

14/11/2011 (Monday)
at bangi
check blood pressure lagi, sebelum tu kononnye nk g pasar sekali coz teringin nk makan tempeh masak lada muda, pergi klinik dlu wat check up, tp blood pressure naik sesangat 140/94,wowowowo serta merta DR wat surat ke hospital..wawawa nampaknye kene beli lauk dah siap la gamaknye, then call husband suruh balik untuk hantar ke hospital serdang, sampai sane tnggu agak lame la jugak, tunggu katil kosong katenye, habis check2, kene tahan wad..macam xpercaye duduk kat hospital, 1st time tido kat wad, dlu mase kecik2 teringin duduk wad, sbb best orang datang ziarah bawah buah tangan..hihihi

15-16/11/2011
tiap2 hari check jantung baby, pg2 kul 5 dah kejut, pasang amende ntah namenye, nk tgok bacaan jantung baby. time ni baby baru 36 minggu, tiap2 hari saya tnye bile boleh keluar hospital, kesian kat husband sensorang duduk umah.. tp DR kate xbleh keluar,tunggu 37 minggu coz kene paksa baby keluar, baby xbleh duk lame sangt dalam perut coz kecik sangat, saya xberape paham sangat, ikut je la ape yang terbaik..asalkan anakku selamat tengok dunia ni..hari khamis cukup 37 minggu, suruh husband ambik cuti siap2,coz comfrm baby keluar hari tu..hihii

17/11/2011 (Thurday)
jam 5.30 pagi, dah dikejutkan untuk masukkan ubat, pastu sambung tido, lepas subuh rase sakit sikit2, tp still bleh jalan ke toilet, surau. pkul 8 pg, mcm biase DR datang tnye keadaan camne, time tu masih ok,cume perut memulas-mulas,mybe kesan dari ubat tadi, so saya rehat aje atas katil. Jam 12 check bukaan, baru 2cm, dah le DR tu check teramatla ganas, sabor je la. lepas check tu ke toilet dah ada darah keluar sikit,time tu sya rase normal kot, keluar toilet husband dah datang duk tepi katil, terubat rase sakit ni,hihihi

sembang punya sembang, bergelak ketawa, dalam pukul 12.30, pop!! terase macm belon meletop, mintk suami panggil Dr cepat, nervous, sebelum Dr sampai, meletup lagi sekali, darah + air berlenangan atas katil, husband dah xkeruan, Dr mintak husband jgan panic, tp tgok Dr2 yang panic,mane xnye husband xpanic..hihihihi, lame jugak duk situ, check tekanan darah, sangat tnggi!! xingat berape bacaannye, so kene turun ke labour room.

Dalam labour room, ada jugak Dr merunggut,coz baru 2 cm dah diturunkan, sepatutnye dah 4cm baru masuk labour room, ade yg menjawabkan kene turun jugak coz tekanan darah terlalu tinggi..al-maklum, setiap minit ade yg nk bersalin, so xcukup bilik katenye..kami dengarkan jelah. syukur husband di sisi, rase sakit berkurangan, setiap kali contraction, terpakse stop bersembang jap, coz sakit yang teramat sangat, nk tahu cmne rasenye, setiap kali seminit, perut mcm dipam semakin besar dan mengeras, lepastu sakit sangat, baru la turun semula, barulang-ulang setiap minit. sampai husband kate " tgok ayg mcmni sakitnye, rase mcm xyah baby lagi lepas ni"hihihi, dia pun turut rase sakit same. dapat inject ubat tidur, rase lega sikit,dapat la tido kejap,dalam tido tu dengar la husband call sane sini..hihi geli hati pulak rasenye..

pukul 5.00 ptng
Dr keluar masuk, check bukaan, time tu baru bukak 4cm, aduh lamenye, sorang Dr tu kate ank 1st memang lame n lambat dalam pukul 2pgi nanti, fuh!!! lamenye nk tnggu waktu itu, tp xpe saya tetapkan gagahkan diri demi anak yang tercinta ini. pada mase yang sama diorang tunggu Dr pakar. Dalam pukul 5.30 Dr pakar mai, diorang bincang punya bincang, then mintk panggil husband, ghupenye diorang dah decided nk OPERATE!!! oh tidak.....menangis tiada lagu ( dalam hati je), saya sempat ckap ngan Dr" ala jgan la operate,xnk2"...tp ape kan daya.. terus sign sane sini surat then masuk operating room..

Dalam oprating room....
bius 2x kat tulang belakang, seram sejuk, mengucap bebanyak, mane la tahu ajal saya dalam bilik tu,hiihi.. serta merta separuh badan saya lumpuh, cuba2 jugak nk tendang2,nk tgok respond, langusng xberfungsi kakiku itu. " ready, 1,2,3 ok. start, bermula lah pembedahan. rase macm ditoreh-toreh dengan pisau,tp langsung xde rase sakit. nampak la sikit2 diorang beroperasi belah perut tu, tp samar je, sementara tu, sempat sembang2 ngan entah Dr ke nurse yang duduk di sisi kepale ku.. lame kelamaan rase lemah sangt + nk tido, tp dr xbagi tido, satu mase tu aku rase mcm nk mati,huhu melampau pulak ayt tu, tp betul!! rase macm nyawa nk dicabut,sesak nafas + nk termuntah+ mengeletar, saya cube panggil Dr, lepas bagi bius lagi sekali, Alhalmdllh ok skit, terus tutp mate sebb penat macm bertarung nyawa rasenye.. "Adik..Adik" Dr goncang badan saya, saya pun bukak mate, " jangan tido ye dik".Diorang ingat saya dah mati kot,coz td mengelupuh semacam lepastu tetibe senyap tutp mate..cuak le tu..hihii

Beberape minit kemudian... 1 ,2 ,3...uuuuuwwwweeeeekkkkkk......saya dapat rase diorang keluarkan baby dari perut, kedengaran tangisan anakku..

saya: Dr..Dr
Dr : ye, knp dik?
saya: boy ke girl?
Dr : girl
saya : Alhmdllh( sebak rasenye)

5.48 petang baby dikeluarkan, seberat 2KG...

Alamak!!!! anaku dah bangun!!! so terpakselah sambung part 2..
dada....

Tuesday, March 20, 2012

layakkah aku untuk syurga-Mu

Posted by ulfa at 8:49 AM 1 comments Links to this post
Bismillahirrahmanirrahim...........

to love someone is nothingto be loved by someone is somethingto be loved by someone you loveis Exciting,but to be loved by ALLAH is everything.

Masih ada waktu untuk post, biarpun mencuri masa, setiap kali ingin mengintai blog, Damia sering memanggilku...teringat pesan ayah: " time bujang ni lah, perbanyakkan mengaji, berbakti pada mak, nanti dah kawin dah ada anak, susah dah nk ngaji selalu".. hanya muqadimah, bukan ini yang ingin ku ceritakan..

qabla zalik, ayuh hayati lagu ni jap..
layaaaannnnnn



.


Aku hanya seorang Umar,
kemuliaan ku kerna Islam,
semua ke syurga, kecuali dia,
ku bimbangi dialah diri ku..

Satu rangkap yang amat terkesan pada diriku, Masyaallah, seorang khalifah yang bimbang akan dirinya tidak masuk ke syurga, bagaimana dengan kita yang hanya manusia biasa????

Sejak kebelakangan ni, aku sering mimpi tentang kematian, mimpi arwah puang Mindi ( mak kepada nenek), atok yek ( atuk belah ayah), ada satu ketika tu aku mimpi orang ramai mengusung jenazah, aku hanya ikut daripada belakang, and sebenarnye jenazah tu adalah diriku...teresak-esak aku menangis bila tersedar dari tido, aku betul2 menangis!!!

Ya Ghafar...

Solehahkah aku sebagai isteri Mohd Khairul Anwar?
Solehahkah aku sebagai anak Mohd Lamappanganro dan Rokiah?
Mithalikah aku sebagai Ummi Damia?

sudah cukup solehahkah aku nk msuk syurga-Mu, teringat satu hadis Nabi SAW"

“Apabila seseorang wanita melakukan solat lima waktu, puasa Ramadan, memelihara maruahnya, dan taat suami, maka masuklah mana-mana pintu syurga yang kamu kehendaki.”

Seroang wanita memang mudah masuk ke syurga berbanding lelaki. Ini kerana, jika seorang wanita itu betul-betul follow apa yang telah ditetapkan dalam agama islam. Syurga adalah tempatnya,wanita cukup Mudah masuk syurga dengan Syarat Taat kepada suami.


" Ya Allah jangan engkau matikan aku, melainkan di dalam Iman"

Sunday, March 4, 2012

Damia Amani

Posted by ulfa at 11:26 PM 1 comments Links to this post
kesinambungan daripada post part 1 & Part 2

Damia Amani bte Mohd Khairul Anwar

hari ke-6
baru pulang dari sepital

yeah..sukenye berpantang di johor


tahniq hari ke-7

tekun Baba cukur rambut..
haluuuus

hari ke 27
ke weeding uncle Muaz

latest
dah 3 bulan lebih.

“Ya Tuhan kami berikanlah kepada kami pasangan dan anak-anak (zuriat) yang menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin kepada orang yang bertakwa.”


Saturday, March 3, 2012

puteriku sayang part 2

Posted by ulfa at 6:37 AM 2 comments Links to this post
Bismillahirahmannirahhim...

testing..testing.. one two three..
ok line clear, baby sedang matindro (tido dalam bahasa bugis).
nak sambung cerita daripada part 1.

Sampai mane ek..%^%&%&*^(*(*..ok dah dapat line
selepas operate, kene pakai baju wap, time tu bius xabis lagi, badan rase menggigil sangat..ageagegegegege.. ha mcmtu bunyinye, gigi berlage-lage xbleh ketap, rase mcam mayat pun ada, tu yang kene pakai baju wap, dia masukkan wap, untuk saya rase selesa dan panas, tp masih lagi kesejukan, nk dekat 2 jam dalam baju tu, berape kali bangun tido dah, bukak mate tempat yg same juga...dengar2 jugak diorang suruh nurse wad 16 ambik patient, tunggu punye tunggu xde sape yang datamg nk menjemput kembali ke wad...last2 diorang sorong saya ke mane entah (duk sebelah bilik bersalin normal), dengar la diorang push2..ngeri pulak dengar nye, terjerit2..hihihi. duk terbaring kat situ lame jugak, nk tido xsenang, luka operation semakin terase, sakit bangat.....

sambil menahan sakit, sambil tu tgok Dr kehulu hilir menguruskan baby-baby sekalian, termasuk lah baby saya, time tu duk pikir, kalau baby saya bawak naik sekali ke wad, mcmne saya nk jaga dalam keadaan saya yg begini, oh tidak...Alhmdllh, Dr kate baby saya kene tahan wad lain coz pernafasan laju (dalam hati rase syukur) bukan ape risau xdapt menguruskan sendiri. selang beberape minit ada sorang patient amoi vietnam duk sebelah katil saya, dia pun kene operation. dia pandang saya lepastu dia speaking "plung.. pleng..plung..pleng.." lebih kurang cmtu la bahasa vietnam dia..hihihi. saya senyum hanya balas " i'm malaysian", dia ingat saya orang vietnam juga, nk tergelak rase, tp xbleh gelak coz sakit yang amat..selang beberape minit dia pandang lagi, dia cakap " sakit", oh..dia pandai cakpa malysia juga , sembang la sikit2, dia dah duk malysia 3 tahun pandai la jugak, bile dia xpaham soalan saya, dia senyum je..hihihihi..

-------------------------- dipendekkan cerita,---------------------------------------------- naik wad jap 10.45 malm, hari ahad keluar wad, tp baby kene tahan lagi, so berulang tiap2 hari dari bangi ke serdang, then ari selase baru baby keluar, hari rabu ayah ambik balik johor berpantang kat johor....

selepas sepakat ngan husband, nama yang yang dipilih untuk puteri pertama kami ialah
DAMIA AMANI
nama yg xde dalam list time pregnant, asalnye nk bg nama Aisyah...tp entah last minute tukar....hihihi, harapan Ummi & Baba agar damia jadi anak yang solehah, dan sebijak namanya..Isyallah,,

* gambar damia akan di uploud next post, xtranfer lagi dari camera...

Friday, March 2, 2012

puteriku sayang-17/11/2011 part-1

Posted by ulfa at 6:13 AM 0 comments Links to this post
bismillahirahmanirahim....

masih lagi diberikan kesempatan menaip, 1st entry tahun 2012..tahun 2011 hanya 11 entry SAHAJA, hahaha, ape la, serupa mcm xde blog...x x x x , xsempat + malas,2 le penyakitnye..

ok, kembali kepada tajuk Asal...

just nk share pengalaman melahirkan puteri kami..

12/11/2011 (sunday)
at Jeram (rumah mak mentua)
check up kandungan + blood pressure
akhir2 kandungan tetibe dapat hight blood pressure pulak, so kene check 2 kali sehari. Alhmdllh, masih lagi normal 120/90.

14/11/2011 (Monday)
at bangi
check blood pressure lagi, sebelum tu kononnye nk g pasar sekali coz teringin nk makan tempeh masak lada muda, pergi klinik dlu wat check up, tp blood pressure naik sesangat 140/94,wowowowo serta merta DR wat surat ke hospital..wawawa nampaknye kene beli lauk dah siap la gamaknye, then call husband suruh balik untuk hantar ke hospital serdang, sampai sane tnggu agak lame la jugak, tunggu katil kosong katenye, habis check2, kene tahan wad..macam xpercaye duduk kat hospital, 1st time tido kat wad, dlu mase kecik2 teringin duduk wad, sbb best orang datang ziarah bawah buah tangan..hihihi

15-16/11/2011
tiap2 hari check jantung baby, pg2 kul 5 dah kejut, pasang amende ntah namenye, nk tgok bacaan jantung baby. time ni baby baru 36 minggu, tiap2 hari saya tnye bile boleh keluar hospital, kesian kat husband sensorang duduk umah.. tp DR kate xbleh keluar,tunggu 37 minggu coz kene paksa baby keluar, baby xbleh duk lame sangt dalam perut coz kecik sangat, saya xberape paham sangat, ikut je la ape yang terbaik..asalkan anakku selamat tengok dunia ni..hari khamis cukup 37 minggu, suruh husband ambik cuti siap2,coz comfrm baby keluar hari tu..hihii

17/11/2011 (Thurday)
jam 5.30 pagi, dah dikejutkan untuk masukkan ubat, pastu sambung tido, lepas subuh rase sakit sikit2, tp still bleh jalan ke toilet, surau. pkul 8 pg, mcm biase DR datang tnye keadaan camne, time tu masih ok,cume perut memulas-mulas,mybe kesan dari ubat tadi, so saya rehat aje atas katil. Jam 12 check bukaan, baru 2cm, dah le DR tu check teramatla ganas, sabor je la. lepas check tu ke toilet dah ada darah keluar sikit,time tu sya rase normal kot, keluar toilet husband dah datang duk tepi katil, terubat rase sakit ni,hihihi

sembang punya sembang, bergelak ketawa, dalam pukul 12.30, pop!! terase macm belon meletop, mintk suami panggil Dr cepat, nervous, sebelum Dr sampai, meletup lagi sekali, darah + air berlenangan atas katil, husband dah xkeruan, Dr mintak husband jgan panic, tp tgok Dr2 yang panic,mane xnye husband xpanic..hihihihi, lame jugak duk situ, check tekanan darah, sangat tnggi!! xingat berape bacaannye, so kene turun ke labour room.

Dalam labour room, ada jugak Dr merunggut,coz baru 2 cm dah diturunkan, sepatutnye dah 4cm baru masuk labour room, ade yg menjawabkan kene turun jugak coz tekanan darah terlalu tinggi..al-maklum, setiap minit ade yg nk bersalin, so xcukup bilik katenye..kami dengarkan jelah. syukur husband di sisi, rase sakit berkurangan, setiap kali contraction, terpakse stop bersembang jap, coz sakit yang teramat sangat, nk tahu cmne rasenye, setiap kali seminit, perut mcm dipam semakin besar dan mengeras, lepastu sakit sangat, baru la turun semula, barulang-ulang setiap minit. sampai husband kate " tgok ayg mcmni sakitnye, rase mcm xyah baby lagi lepas ni"hihihi, dia pun turut rase sakit same. dapat inject ubat tidur, rase lega sikit,dapat la tido kejap,dalam tido tu dengar la husband call sane sini..hihi geli hati pulak rasenye..

pukul 5.00 ptng
Dr keluar masuk, check bukaan, time tu baru bukak 4cm, aduh lamenye, sorang Dr tu kate ank 1st memang lame n lambat dalam pukul 2pgi nanti, fuh!!! lamenye nk tnggu waktu itu, tp xpe saya tetapkan gagahkan diri demi anak yang tercinta ini. pada mase yang sama diorang tunggu Dr pakar. Dalam pukul 5.30 Dr pakar mai, diorang bincang punya bincang, then mintk panggil husband, ghupenye diorang dah decided nk OPERATE!!! oh tidak.....menangis tiada lagu ( dalam hati je), saya sempat ckap ngan Dr" ala jgan la operate,xnk2"...tp ape kan daya.. terus sign sane sini surat then masuk operating room..

Dalam oprating room....
bius 2x kat tulang belakang, seram sejuk, mengucap bebanyak, mane la tahu ajal saya dalam bilik tu,hiihi.. serta merta separuh badan saya lumpuh, cuba2 jugak nk tendang2,nk tgok respond, langusng xberfungsi kakiku itu. " ready, 1,2,3 ok. start, bermula lah pembedahan. rase macm ditoreh-toreh dengan pisau,tp langsung xde rase sakit. nampak la sikit2 diorang beroperasi belah perut tu, tp samar je, sementara tu, sempat sembang2 ngan entah Dr ke nurse yang duduk di sisi kepale ku.. lame kelamaan rase lemah sangt + nk tido, tp dr xbagi tido, satu mase tu aku rase mcm nk mati,huhu melampau pulak ayt tu, tp betul!! rase macm nyawa nk dicabut,sesak nafas + nk termuntah+ mengeletar, saya cube panggil Dr, lepas bagi bius lagi sekali, Alhalmdllh ok skit, terus tutp mate sebb penat macm bertarung nyawa rasenye.. "Adik..Adik" Dr goncang badan saya, saya pun bukak mate, " jangan tido ye dik".Diorang ingat saya dah mati kot,coz td mengelupuh semacam lepastu tetibe senyap tutp mate..cuak le tu..hihii

Beberape minit kemudian... 1 ,2 ,3...uuuuuwwwweeeeekkkkkk......saya dapat rase diorang keluarkan baby dari perut, kedengaran tangisan anakku..

saya: Dr..Dr
Dr : ye, knp dik?
saya: boy ke girl?
Dr : girl
saya : Alhmdllh( sebak rasenye)

5.48 petang baby dikeluarkan, seberat 2KG...

Alamak!!!! anaku dah bangun!!! so terpakselah sambung part 2..
dada....